lauantaina, lokakuuta 03, 2009

OnOff-suhde ja tempaus

Pari vinkkiä tulevalle viikolle.

5.-11.10. vietetään Energiansäästöviikkoa. Kannattaa aloittaa OnOff-suhde ja pudotella turha sähkönkulutus pois. Se säästää sekä rahaa, että ympäristöä. Energian säästäminen ei ole vaikeaa, kunhan katsoo ympärilleen ja pohtii mitä oikeasti tarvitsee.

Energian säästäminen on oikeastaan sellainen asia, että ei ole mitään erityisiä syitä, miksi sitä ei harrastaisi.

Ensi viikolla myös Porkkanmafia tempaisee. Perjantaina 9.10. Porkkanamafia tempaisee ensimmäisen kerran päivittäistavarakaupassa. Kilpailutuksen perusteella kohteiksi on valittu K-Market Kotikontu Helsingin Rautatieaseman asematunnelissa ja K-market Tullintori Tampereella.

Kuka tahansa saa osallistua tempaukseen ja se on helppoa kuin heinänteko. Pitää vain käydä kaupassa ja ostaa kerralla viikonloppuostokset tai muuta tarvittavaa.

Porkkanamafian kilpailutuksessa edellä mainitut kauppiaat ovat sitoutuneet sijoittamaan täydet 100 % tempauksen tuomasta lisämyynnistä energiatehokkuuden parantamiseen omassa myymälässään.

Käy siis ostamassa parempaa ympäristöä. Jos kaupassa on perjantaina jono, muista hymyillä.

4 kommenttia:

Annie kirjoitti...

Minua vähän arveluttaa noissa porkkanatempauksissa se, että käytännössä yritykset heittävät vanhat laitteet kierrätykseen tai kaatopaikalle ja ostavat uutta ja hienoa tilalle. Eli onko se nyt ympäristösäästöä?? Vähän tuntuu siltä, että yritykset käyttävät porkkanamafiaa hyväkseen.

Vaiheinen kirjoitti...

Pelko on aiheellinen ja perusteltu. Koko homman hyöty lepää sen varassa, ettei kuvailmallasi tavalla toimita, vaan se mikä korvataan pistetään tavalla tai toisella kiertoon ja materiaalin elinkaari saa jatkonsa.

Silloin kun korvattavien laitteiden tms. kanssa toimitaan vastuullisesti, niin siinä että yritys saa porkkanoinnin kautta hyötyä ei oikeastaan ole mitään pahaa.

Elegia kirjoitti...

Täytyy toki muistaa, että monet vanhat laitteet ovat varsinaisia sähkösyöppöjä muutenkin epäkäytännöllisiä. Avopakastealtaiden sähkönkulutus on huomattavasti suurempi kuin uudempien mallien, joissa on kansi. On ihan perusteltua vaihtaa energiatehokkaampaan malliin. Oikeastaan avopakastealtaat ja -kulmähyllyt tulisi kieltää.

Vaiheinen kirjoitti...

Totta. Näissä tapauksissa kaiketi pitäisi katsoa erilaisten vekottimien elinkaarta ja sen perusteella tehdä päätöksiä. Avopakastealtaat yms. ovat tosiaan paikkoja, joissa energiansäästöä on saatavissa aikaiseksi ihan vaan pistämällä ne kannellisiksi.