tiistaina, syyskuuta 30, 2008

Jossittelua

Pörssin aukeamista odotellessa tuli mieleen yksi mahdollisuus.

Kun on odotettavaa, että pörssikurssit tulevat nyt lyhyellä aikavälillä alas, mutta pitkällä aikavälillä osakkeiden kurssit todennäköisesti paranevat.

Karvalakkisijoitusvihje on se, että kannattaa ostaa osakkeita halvalla ja myydä kalliilla. Jos nyt joku siis aikoo ostella esimerkiksi tänään aleneviin kursseihin osakkeita pitemmän aikavälin sijoitukseksi, niin kannattaisi katsoa millaisten firmojen osakkeita ostaa.

Vaikka tämä ei ole mikään sijoitusvinkki eikä kehotus, niin kannattaisi tarkistaa millaista ympäristöajattelua yritys harjoittaa. Näin ihan siksi, että kohtalaisen varma tieto on se, että pitemmällä aikavälillä yritysten ympäristötoimet vaikuttavat niiden kannattavuuteen ja menestykseen muutenkin. Pitkällä aikavälillä kannattavien yritysten voidaan arvioda siirtyvän yhä kestävämpään tuotantoon ja pyrkivän ympäristöasioissa edelläkävijöiksi. Esimerkiksi kelpaa ilmastonsuojelun päästömaksut tai polttonesteet, ne eivät tule halpenemaan.

Nyt olisi mahdollista ottaa kestävä kehitys tosissaan myös sijoitustoiminnassa ja näin ohjata yritysten ympäristöpolitiikkaa.

Tämä ei siis ole mikään sijoitusvinkki, vaan ajatus siitä mitä mahdollisuuksia pitemmän aikavälin sijoitustoiminnalle on.

Kunhan nyt jossittelen siis.

Ei kommentteja: