lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Some day classic: One Great Thing

Antaapa nyt tämän Lepiksen aloittaman aallon pyyhkäistä hieman muokattuna tännekin. Tässä tulee Vaiheisen ensimmäinen Some day classic:



Biisi on Big Countryn One Great Thing vuoden 1986 albumilta The Seer. Kappale nousi Britannian singlelistalla sijaluvulle 19.

Big Country perustettiin vuonna 1981 ja nousi maailmanmaineeseen vuonna 1983 hitillään In the Big Country ja LP:llä The Crossing. Sitä seurasi vielä kaksi suosiota niittänyttä albumia eli Steeltown vuonna 1984 ja The Seer vuonna 1986.

Yhtyeen suosio alkoi kuitenkin hiipua 80-luvun loppua kohden. Bändi jatkoi keikkailua ja levyttämistä läpi 90-luvun aina vuoteen 2000 asti. Vuonna 2007 palasi esiintymislavoille jäljellä olevien jäsentensä voimin. Vokalisti ja yhtyeen keulahahmo Stuart Adamson kuoli vuonna 2001.

Big Country saavutti suurehkoa suosiota myös Suomessa ja yhtye esiintyi myös Suomessa, Helsingin jäähallissa 1980-luvulla. Se oli ihan kelpo keikka.

Lisätietoja:

- Yhtyeen viralliset www-sivut
- Wikipedia englanniksi
- Wikipedia suomeksi

(Video: YouTube)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jo vain oli Big Country jäänyt unohduksiin. Kiitos mukavasta palautuksesta mieliin tämä hyvä bändi.

Yllätit taas ;)

Vaiheinen kirjoitti...

Kun omaa LP-varastoaan joskus hieman tutkiskelee, niin muisti palailee biiseittäin. Mukava tuottaa joskus pikkuisia yllätyksiä. :-)