lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Verkostot

IT-viikon jutun mukaan Janine Nahapiet Oxfordin yliopistosta katsoo, että tietoyhteiskunnassa pärjäävät parhaiten ne yksilöt, ryhmät ja organisaatiot, joilla on parhaat kontaktiverkostot. Hänen mukaansa Organisaation menestyksen kannalta on yhä kriittisempää, mitä se tietää ja keitä se tuntee. Nämä kaksi pääomaa - älyllinen ja sosiaalinen - ovat nivoutuneet toisiinsa tiiviisti.

Verkostoissa sosiaalinen pääoma parantaa tiedonkulkua ja lisää vaikutusvaltaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ihmisten välillä.

Ehkäpä siinä on yksi syy siihen, että netin yhteisölliset palvelut ovat menestyneet ja ovat käyttäjilleen hyödyllisiä eikä pelkkää ajanhukkaa.

* * *

Tänään voi kello 18.30 alkaen verkostoitua ravintola Juttutuvassa Helsingin Hakaniemessä. Porkkanamafian ensimmäinen ostotempaus kohdistuu siis sinne. Juttutupa on luvannut sijoittaa 51 prosenttia Porkkanamafian ostotempauksen lisämyynnistä energiatehokkuutensa parantamiseen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävitkö?

Vaiheinen kirjoitti...

Kävinähän minä. Porukkaa oli reippaasti ja meno mukavaa. Musiikki soi ja hupia riitti.

Tosin en ollut koko iltaa sillä piti ehtiä Jukka Hakokönkään Olympia orkesterin keikkaa kuuntelemaan. Kannattaa muuten tsekata ko. bändi.

Noin yleisesti jäi sellainen fiilis, että tuo porkkanakonsepti toimii. Homma oli organisoijien puolesta hoideltu tyylikkäästi.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman minua ihmetytti, että ensimmäisen tempauksen kohteena oli baari. No, mikäpä siinä. Hyvä ajatus ja esimerkillistä toimintaa baarin pitäjältä.

Vieläkin harmittaa ettei jaksettu lähteä sinne Wattiin.

Vaiheinen kirjoitti...

Juu. Kieltämättä tuo baari ideana hieman mietitytti, mutta se toimi. Toisaalta ensimmäiseksi kohteeksi ravintola sopi siksikin, että siinä on noita yhteisöllisyyden elementtejä.

Saas katsoa mitä sitten tapahtuu.