tiistaina, heinäkuuta 28, 2009

Facebook-datasi menee kaupaksi

Jos olet ihmetellyt, mitä esimerkiksi Facebookiin pistämillesi tiedoille tapahtuu, älä nyt enää ihmettele. Ne myydään.

Facebookissa toimivan LivinSocial-sovelluksen kehittäjä Tim O'Shaughnessy kertoo Wiredin haastattelussa, että yhtiö kauppaa sovelluksen keräämiä tietoja markkinointitarkoituksiin ja että he tekevät yhteistyötä esimerkiksi sellaisten brandien kuin American Idol, Green Day ja TNT kanssa.

Sinänsä tässä ei ole mitään ongelmaa, sillä käyttäehdot sallivat tuon ja sovelluksen käyttäjät ovat antaneet luvan tehdä noin. Eikä siinä mitään laitontakaan ole. Eikä tämä asian laita ole edes mikään uutinen.

Pointti on siinä, että kannattaa katsoa mitä tietoja minnekin pistää, sillä ne voivat olla eri tahoille käyttökelpoista materiaalia ihan luvallisestikin, ilman että itse voit päättää mitä tiedoilla tehdään.

4 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Tuo sovellus no varmaan mainostajalle hyödyllinen, mutta ihmettelen voiko kukaan täysijärkinen rekkaantua tuohon? :) En oikein pidä todennäköisenä että kukaan mun FB-kontakti menisi mukaan tuollaiseen :D

...mutta kyllä minäkin teen niitä testejä mitkä kertovat henkieläimeni tai kuinka paljon muistutan Tuksu Tukiaista :D

Vaiheinen kirjoitti...

Joo. Enpä tiedä kuka tuohon rekkautuisi. Maailmanlaajuisesti ilmeisesti miljoonat. Enpä uskalla edes arvioida kuinka moni mun kavereistani on tuon rekannut. Itse olen karsinut kaiken joutavan pois jo ikuisuus sitten, jos edes olen rekannut ikinä (pääasiassa en).

Heh... ne testit varmaan antavat luotettavan kuvan kaikesta. En halua tietää mikä entisaikojen dikraattori olisin:-)

JH kirjoitti...

Aika usea FB-ystäväni käyttää Living Social sovellutusta, kyseessä on se TOP5 listauksia tekevä sovellutus.

Aika moni rekisteröityy ja tuskin sen enemmältii miettii mihin tietoja käytetään.

Vaiheinen kirjoitti...

Niinpä. Moni tekee, eikä mieti asiaa sen enempää. Kaikkea ei tietysti kannata murehtia ja jotkut top 5-listat sinänsä ovat harmittomia. Ilmiö on tietysti huomioitava, sillä ihan mitä vaan noihin fb-systeemeihin ja vastaaviin ei kannata kirjoitella.