sunnuntaina, heinäkuuta 26, 2009

Skypekö turvallisuusuhka?

Lobbarit ja Venäjän pääministeri Vladimir Putinin puolue ovat saaneet päähänsä, että IP-puheluita tarjoava Skype olisi ulkomailta tuleva turvallisuusuhka.

Skypen avulla ihmiset voivat kommunikoida toistensa kanssa varsin edullisesti ja sllä voi puhua VoIP-puheluita. Lobbareiden eräs peruste on siinä, että Skype saattaisin aiheuttaa "todennäköistä ja kontrolloimatonta laskua tärkeiden teleoperaattorien voittoihin". Lisäksi Skypen ongelmaksi kuvataan se, ettei poliisi voi salakuunnella liikennettä.

Tietysti liiketoiminnalle on uhka, jos joku tarjoaa avoimessa verkossa palveluita halvalla ja vieläpä siten, että paikallinen operaattori ei voi sitä kontrolloida. Protektionismi ei taloudelle hyvää tee ja avoimessa taloudessa vastaus kilpailutilanteeseen olisi jokin muu kuin lainsäädännön käyttäminen kilpailua vastaan.

Asiaa voi lähestyä sitäkin kautta, että kysyy miksi avoimuus muka olisi turvallisuusuhka? Miksi muuten Skype olisi Venäjällä turvallisuusuhka, mutta ei esimerkiksi EU:n alueella?

* * *

Tällä viikolla jääkin sunnuntaiklassikoihin osallistuminen reissun vuoksi vähän väliin. Nyt on kesäreissut tehty ja paluu normaalirytmiin alussa.

Ihan hyvä reissukausi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voi hyvät hyssyrät sentähän! Ettäkö pitäisi elää ilman Skypeä! Ei käy! No ei mulla Putinille olis asiaa ollutkaan.

Soittele sitten kun kerkiät. Reissuiltas.

Vaiheinen kirjoitti...

Sitäkin hieman tuumin, että mitenköhän aikovat mahdolliset Skype-rajoitukset toteuttaa? Kieltämällä internetin?

Joo. Soittelen. Mulla on biisitkin jo katsottu, mutta kun ei nyt saa oikein revittyä virtaa homman säätämiseksi :-)