lauantaina, heinäkuuta 04, 2009

Lopettakaa jo verorahojen tuhlaus

Hallituksen ohjelmassa on sellainen idea kuin alueellistaminen. Siinä hommassa ei läheskään aina ole mitään järkeä.

Esimerkiksi kelpaa lääkelaitoksen alueellistaminen Kuopioon. Teknisesti lääkelaitoksen alueellistaminen on naamioitu uuden lääkealan keskuksen perustamiseksi Kuopioon ja vanhan organisaation alasajoksi vaiheittain. Kuvio kuitenkin tarkoittaa ammattitaidon hävittämistä ja uuden rakentamista toisaalle. Se ei voi olla vaikuttamatta tekemiseen ja sitä kautta lääkevalvontaan.

Nyt on sitten vireille uusi hölmöily eli Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO:n alueellistamispyrkimys. Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) haluaisi siirtää sen RKP:n tukialueille Turkuun.

CIMO on pieni oman erikoisalueensa asiantuntijavirasto, joka sidosryhmät ja tekeminen ovat pääkaupunkiseudulla. Turkuun siirtämisestä hyötyisi lähinnä VR ja linja-autoyhtiöt.

Henkilökunta vastustaa pakkosiirtoa, eikä kukaan olisi muuttamassa viraston perässä Turkuun. Jälleen siis koko ammattitaito pitäisi rakentaa organisaatiolle uudestaan ja siihen menisi aikaa, rahaa ja samalla itse toiminta kärsisi vuosia.

Koko alueellistamisen idea on ristiriitainen. Samalla kun ilmastonmuutoksen johdannaisena keskustellaan siitä, että yhdyskuntarakennetta pitäisi tiivistää matkustamistarpeen vähentämiseksi, valtio siirtelee virastoja matkan päähän.

Homma tulee veronmaksajille kalliiksi, eikä sillä ole edes myönteisiä vaikutuksia.

Koko "alueellistaminen" joutaa romukoppaan. Ainoa taho, joka tästä touhusta hyötyy (jos hyötyy) ovat jotkut poliitikot, jotka saavat näennäisiä poliittisia voittoja siirtämällä valtion työpaikkoja omille kotiseuduilleen.

Se taas on ihan turha syy tehdän yhteiskunnastamme vieläkin tehottomampaa.

Ei kommentteja: