tiistaina, heinäkuuta 28, 2009

Säästä ja...

Katsokaa. Amerikkalaiset voivat säästää helposti 30 % hiilidioksidipäästöissä ja samalla 2500 $ vuodessa per kotitalous.

Kas näin:

Miksi me emme voisi?

Videon lähde: Vimeo.

(via Brighter Planet)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo saattaakin olla ainoa konsti, joka niihin tehoaa! Rahan säästö siis.

Tuo nettiyhteyden veto seinästä oli aika paha... Pyykit pestään jo alhaisemmissa lämpötiloissa ja ikinä en ole edes ajatellut mitään pyykinkuivaajaa hommata. Tosin jenkkilässä se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Energiansäästölamppuja on kaikissa mahdollisissa vekottimissa. Mutta palelemaan en suostu ;)

Vaiheinen kirjoitti...

Euro ja dollari ovat myös tehokkaita kestävän kehityksen konsultteja.

Niin. Meillä on koko joukko säästökohteita, joita vain emme huomaa. Kokonaan toinen asia on se, että ehkä se netin seinästä irti repiminen kuvaa sitä muutoksen laajuutta, mikä tässä kenties tarvitaan.

Tuskinpa sitä palella pitää...

Halo Efekti kirjoitti...

...kyllä voi talvella omakotitalossa palella, panee vaan villasukat ja villatakin - ei sitä tarttekaan t-paitasissaan olla jos ulkona paukkuu pakkanen :)

Oikeestaan kaikki noi keinot jo käytössä, seuraava aste on sitten sähkövehkeiden käytön reilu vähentäminen (lopettaminen ei liene enää optioissa), eikä mulla ole jotain pyykinkuivausrumpuja ikinä ollutkaan, tiskaan käsin jne

Vaiheinen kirjoitti...

Niin sitä pitää.

Ihminen joutuu sopeutumaan matkan varrella erilaisiin muutoksiin, ehkä enemmän kuin edes nyt osaamme ajatella.

Silti lähtisin siitä, ettei varsinaista paleltumista tarvinne pelätä:-)

halo e kirjoitti...

...kohtapuoleen ainakaan, jos ilmasto alkaa lämmetä pahimpien kauhuskenaarioiden tyyliin :) Mutta sitten huolet voikin heittää muutenkin ja lopettaa pikkusäästötoimien kanssa näpertelemisen :D

Vaiheinen kirjoitti...

Muuten olen kyllä sitä mieltä, että sen pikkuasioissa näpertelemisen pitäisi loppua nyt heti tai oikeastaan 10 vuotta sitten. Ongelma on siinä, että hiilidioksidikaasupäästöt jatkavat kasvuaan ja vuonna 2020 eli n. 11 vuoden päästä päästöjä pitäisi olla rutkasti vähemmän. Siihen ei päästä, jos tässä ei ala tapahtua.