torstaina, toukokuuta 22, 2008

Ei havaintopiirissä

Taannoisen sensuurikeskustelun sivujuonteena pohdittu sitäkin, tulisiko esimerkiksi Suomen lain mukaan ongelmallisia arpajaisia tai nettipelejä sensuroida samalla tavalla verkkoliikennettä blokkaamalla kuin lapsipornoa. Tai piratismia verkossa.

Opetusministeriön tekijänoikeusasioita pyörittelevän virkamiehen Jukka Liedeksen mukaan "Tällainen ajatus ei ole vilahtanut missään meidän havaintopiirissämme olevassa keskustelussa".

Mitenköhän tuon nyt sitten tulkitsisi? Ei ole moista keskustelua havaittu vai ettei ajatusta ole edes ajateltu? Ehkä se pitäisi tulkita siten, että uutta sensuurisäännöstöä opetusministeriössä ei ole tekeillä, mutta miksi sitä ei sitten voi sanoa suoraan.

Oli miten oli, niin piratismin kitkemiseksi pohditaan uusia keinoja ja niitä varmaankin tullaan myös Suomessa ehdottamaan. Asia on lähtökohtaisesti hyvä, sillä piratismi ei ole hyväksi. Alan toimijoiden kannalta on tietysti mielenkiintoista millaisella kokoonpanolla ministeri Stefan Wallinin (r.) asetettavaksi tuleva erityisryhmä tutkii, millaisin vapaaehtoisin ja muin toimin laitonta jakelua verkossa voitaisiin rajoittaa ja mitä se tulee ehdottamaan.

Ei kommentteja: