tiistaina, toukokuuta 06, 2008

Uusiutuvat etenevät

Päivän uutisissa on ihan hyviä ilmastouutisia.

VR (ent. Valtion Rautatiet) aikoo puolittaa hiilidioksidipäästönsä nykyisestä 250000 tonnista. VR on siirtynyt käyttämään päästötöntä sähköä jo vuoden vaihteessa. Tänä vuonna junaliikenteen sähkö tuotetaan vesivoimalla, biopolttoaineilla tai tuulivoimalla. Viime vuonna 60 prosenttia junaliikenteen päästöistä syntyi sähköntuotannosta ja sähköllä kulkee yli 80 prosenttia junista.

Tässä on ihan hyvää esimerkkiä muille yrityksille ja oikea suunta. Propsit VR:lle.

Toinen uusiutuvan energian uutinen tulee elinkeinoministeriöstä. Ministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, että syöttötariffit ovat tulossa keskusteluihin kesällä. Pekkarinen vaatii hallitusta nopeuttamaan uusiutuvalle energialle annettavia investointitukipäätöksiä ja niiden rinnalle järjestelmän, joka johtaa uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Jo 18 EU-maata on ottamassa käyttöön uusiutuvan energian syöttötariffin eli takuuhintajärjestelmän.

Tämäkin on hyvä asia, sillä uusituvien energiamuotojen markkinoille pääsyä on syytä tukea. Ja kannattaa muistaa, että mikään muukaan uusi energiamuoto ei ole ihan omillaan markkinoille rynninyt.

Ei kommentteja: