perjantaina, kesäkuuta 19, 2009

Aselakien uudistus, mikä maksaa?

YLE Uutiset kertoo, että Saksa on kiristänyt aselakiaan. Saksalla meni aselakien kiristämiseen kolme kuukautta sen jälkeen kun 17-vuotias opiskelija ampui viisitoista ihmistä Luoteis-Saksassa.

Saksassa rajoitetaan aseiden saatavuutta, pääsyä aseiden säilytystiloihin ja samalla suurikaliiperinen tarkkuusammunta kielletään alle 18-vuotiailta. Lisäksi otetaan myös käyttöön valtakunnallinen aserekisteri vuoden 2012 loppuun mennessä.

Siis kolme kuukautta ja uutta lakia pukkaa, ei hullummin parlamentaariselta byrokratialta. Entäpä Suomessa?

Jokelan tragediasta on kulunut reilusti yli puolitoista vuotta ja Kauhajoen koulusurmista lähes 10 kuukautta eikä uudesta aselaista Suomessa ole hajuakaan.

Ampuma-aselain uudistamista valmistellaan kahdessa osassa vuoteen 2011 asti. Sisäasiainministeriön mukaan "Hallituksen esitys ampuma-aselain muuttamiseksi on tarkoitus antaa eduskunnalle kesäkuussa 2009". Eduskunnassa moinen esitys ei ainakaan vielä näytä olevan.

Jahkailua siis. Jos maassa olisi halua puuttua tähän asiaan kuten pitää, se olisi jo tapahtunut. Ilmeisesti vetkuttelulla halutaan antaa savun laskeutua, jotta tarvittavia aselakien kiristyksiä voidaan vesitellä.

Aselait eivät ole ainoita asioita, joissa hommat emevät jahkailuksi ja peräpeiliin tuijottamiseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No tämä maksaa:

www.iltalehti.fi/uutiset/2009082610136831_uu.shtml

Tämä nyt vain yhtenä PIENENÄ esimerkkinä. Toivottavasti tajuaisivat vähitellen luopua tästä lakiehdotuksesta ja aloittaa valmistelun alusta asiantuntijapohjalta. Tästä paskasta ei tule pullaa vaikka kuinka vaivaisi.