tiistaina, kesäkuuta 16, 2009

Suosi ekoa

Aikamme vaati tosiaankin ekologisia vaihtoehtoja ja eettistä kuluttamista (ja vähemmän kuluttamista).

SuosiEkoa.fi on uusi saitti eettisiä ja ekologisia vaihtoehtoja etsiville kuluttajille. Se on samalla yhteisöllinen palvelu ja markkinapaikka.

Palveun ideana on etsiä ja esitellä ekologisia palveluiden tuottajia ja tuotteiden myyjiä.

Sivusto siis pyrkii saamaan yhteen ekologisia ja eettisiä toimijoita sekä vastuullisesta kuluttamisesta kiinnostuneita. Aivan tarkasti se ei sivustolta näytä selviävän, miten eettiset tuotteet tai liikkeet palveluun valikoituu.

Palvelussa kuitenkin todetaan, että toiminta "voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että palveluun kuulumattoman kaupallisen yrityksen ekologisempi tuote tai palvelu nostetaan Ekotorille kävijöiden arvioitavaksi. Kävijät saavat ottaa kantaa siihen, mitä mieltä he ovat yrityksen eettisyydestä tai ekologisuudesta".

Ihan hyvä idea nostaa tuotteet tai palvelut käyttäjien arvioitavaksi, jolloin sitä eettisyyttä voidaan arvioida yhteisön voimin.

Käyttäjät voivat rekisteröityä palveluun ja tilata uutiskirjeitä yms. Palvelusta löytyy myös karttahaku, keskustelufoorumi, kirpputoripalvelu sekä tietysti hakemisto tuotteita ja liikkeitä varten.

Palvelua pyörittää Think Tomorrow-niminen yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa eettisten ja ekologisten tuotteiden ja palveluiden markkinointia.

Ihan potentiaalisesti toimiva idea, joka vaatii toimiakseen riittävän käyttäjämassan (kuten tällaiset palvelut yleensäkin).

(via Kulutusjuhla via Greenfashion freak)

Ei kommentteja: