sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Some day classic: Airport

Taas on tullut aika lähteä reissuun. Kävisiköhän tämä jonkinlaisesta matkaanlähtömusasta, vaikka tekstinsä puolesta se nyt ei oikein ole kuvaava. Olkoon, let's go:

Airport on The Motors-yhtyeen suurin hitti vuodelta 1978. Biisi nousi Britannian singlelistalla sijalle 4.

The Motors perustettiin vuonna 1977 Ducks Delux-bändin Nick Garveyn (laulu ja kitara) ja Andy McMasterin (laulu, koskettimet ja basso) sekä Rob Hendryn (kitara) toimesta. Hendry korvattiin hieman myöhemmin Bram Tchaikovskyllä (laulu ja kitara). Lisäksi yhtyeeseen kuului rumpali Ricky Slaughter.

Tällä kokoonpanolla yhtye sai aikaiseksi kaksi studioalbumia The Motors vuonna 1977 ja Approved By The Motors vuonna 1978. Tchaikovsky (oikealta nimeltään Peter Bramall) jätti yhtyeen vuonna 1978 ja lähti soolouralleen ja teki vuoteen 1981 mennessä kolme albumia, joista irtosi jonkinlaista menestystäkin.

Myös Slaughter lähti bändistä hieman Tchaikovskyn jälkeen. Garvey ja McMaster yhdessä basisti Martin Acen and rumpali Terry Williamsin kanssa tekivät vielä kolmannen The Motors-albumin nimeltään Tenement Steps.

Lopulta Garvey ja McMaster hautasivat bändin vuonna 1982.

Yhtyeeltä on julkaistu myös 2 kokoelma-albumia vuosina 1981 ja 1995.

The Motors oli yhden hitin ihme, sillä sen albumit eivät kovin korkealle listoilla koskaan nousseet. Debyyttialbumi The Motors oli parhaimmillaan sijalla 46 Britannian albumilistalla.

Videon lähde: YouTube.

Lähteitä ja lisätietoja:

Sunnuntaimusaa löytyy Lepiksen sunnuntaiklassikoista.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wow, mikä klassikko! Oli hautautunut unholaan, mutta ensi sävelten myötä palautui pikaisesti takaisin.

Sopii vallan mainiosti reissuun lähtö musaksi.

Oikein mukavaa reissua siis!

Jael kirjoitti...

Ihan samat sanat kuin Lepiksellä! Heti palautui mieleen jo alussa, tätä en ole kuullut vuosiin! En olsi tosin osannut sanoa kenen biisi se on, mutta tuttu on. Niin ja mukavaa reissua minultakin...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan outo minulle tämä.

Ota kevyt kantamus mukaan ;)
Mukavaa reissua !

Anonyymi kirjoitti...

Hah-hah, tätä tuli tanssittua aikanaan Näsinneulan discossa ties kuinka monta kertaa :-D

Hyväntuulinen biisi. Ja safe landings, kuten matkailijoille on tapana toivottaa.

Ink Narrative kirjoitti...

Tuttu biisi. Muistaakseni en tästä hirveästi pitänyt 70-luvulla, mutta kyllä tämän nyt kuuntelee pelkästään nostalgian vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "Airport" -kuoro sen palautti mieleen... ihan mukavaa paikallistaa omien vanhimpien c-kasettien tuntemattomiksi jääneitä sattumanauhoituksia. Tämä on joku sellainen - kasetti kyllä on jo hävinnyt.

SusuPetal kirjoitti...

Tuttu biisi, esittäjää en olisi kylläkään muistanut eli kiitos tiedoista.

Ja hyvää matkaa!

Jr. Jones kirjoitti...

Hyvinkin tuollainen Beatles -tyyppinen kaiku -efekti tuossa laulussa.

Olen kuullut kyllä tämän, vaikka tuohon aikaan en paljon näsinneulan diskoissa käynytkään... =D

Halo Efekti kirjoitti...

Ensitahdeista palautui mieleen kuin taikaiskusta. Se näissä yhden hitin ihmeissä on, että unohtuvat helposti vuosikymmenten kuluessa, mutta kun sitten jossakin kuulee kyseisen sävelmän niin aivojen mysteerinen aikakone singauttaa välittömästi ajassa taaksepäin.

juanita kirjoitti...

ihan uppo-outo oli minulle, ei pienintäkään muistijälkeä koko biisistä, mutta näin sitä taas sivistyy, kiitos esittelystä! :)

Vaiheinen kirjoitti...

@kaikki,
Kiitos kiitos. Reissu on alkanut ihan hyvin, jäykistelyt jäykistelty ja verkkoyhteydet hankittu. Varsinainen ohjelma alkaa kohta ja kenties tulee pientä raporttia tännekin.

Helle täällä Andalusiassa on.

Se on ihan vauhdikas biisi ja muistettu niiltä vuosilta.

Timo Kyttä kirjoitti...

Meni lentokentillä hengailun takia :-) osallistuminen ohi, mutta siihen tosiaan sopi tämä. En tiennytkään tämän hienon kappaleen esittäjää - kiitos!

Timo