perjantaina, kesäkuuta 05, 2009

WED - Maailman ympäristöpäivä

Vuonna 1972 YK:n yleiskokous päätti, että maailman ympäristöpäivää (World Environment Day, WED) vietetään 5.6. Tämän vuoden isäntäkaupunkina on México ja teemana "Maailma tarvitsee sinua - liity joukkoon torjumaan ilmastonmuutosta. YK:ssa päivän teemoista vastaa YK:n ympäristöohjelma UNEP.

Vuoden teemalla halutaan korostaa sitä kiirettä, joka ilmastopäätöksillä on ja että Kööpenhaminan ilmastokokoukseen on enää 180 päivää aikaa. Päätöksiä tarvitaan ja niissä on syytä huomioida myös köyhyys ja metsien suojelu.

Jotta WED ei jäisi pelkästään korulauseiksi ja "päiväksi", niin UNEP:illa on myös hyödyllisiä vinkkejä meille kaikille siitä miten voimme huomioida ympäristöä joka päivä omissa askareissamme.

WED:hän löytyy myös Twitteristä. Follow.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella nihkeästi meidän medioissa siitä taas tiedotettiin. Tapahtumakalenteritkin näyttivät varsin tyhjiltä. Siis unhotumaanko päin tämäkin on. Enkä minäkään käynyt istuttamassa puuta vaan läträsin puunatessa turhaa vettä varmaankin...

Vaiheinen kirjoitti...

Mjoo. Näitä erilaisia "päiviä" tosin on sen verran runsaasti, että pienoista inflaatiota niiden kanssa ilmassa. Mutta silti on hyvä muistaa yhteinen pulmamme.