perjantaina, kesäkuuta 19, 2009

Seal the deal

YK:n ympäristöohjelma UNEP on käynnistänyt Seal the Deal-kampanjan, jonka tarkoituksena on kytkeä poliittinen tahto ja julkinen tuki joulukuussa Kööpenhaminassa solmittavan ilmastosopimuksen aikaansaamiseksi.

Kampanjassa korostetaan sitä, että sopimus ei riipu pelkästään poliittisista neuvotteluista, vaan myös suuren yleisön tuesta.

Kampanjassa käyttäjät voivat sanoa sanansa ja allekirjoittaa vetoomuksen sopimuksen puolesta.

* * *

Tällä kampanjalla on pointti. Jotta ilmastonmuutoksen hillinnässä päästään liikkelle, on poliitikkojen tehtävä päätöksiä, jotka saattavat lyhyellä aikavälillä vaikuttaa suuresta yleisöstä hankalilta, mutta ovat pitemmällä aikavälillä joko välttämättömiä tai vähintään hyödyllisiä.

Taloudellisen toiminnan ympäristörasituksen on muututtava ja se vaikuttaa monella tavalla. Vanhoja työpaikkoja poistuu ja uusia vihreämpiä syntyy. Muutos ei koskaan ole kivuton ja siksi poliitikot tarvitsevat tuen sille, että myös oikeasti vaativia arvovalintoja poliittisia päätöksiä pystytään tekemään.

Ilmaspoliittisesta velttoilusta tai ilmastoänkyröinnistä ei ketään poliitikkoa pidä palkita. Ei, vaikka sellainen politiikka hetkellisesti, mutta itsekkäästi, näkyisikin myönteisellä tavalla omassa kukkarossa.

Ei kommentteja: