lauantaina, kesäkuuta 27, 2009

Huomio: Yhdysvaltain ilmastolaki

Päivän uutisista kannattaa poimia Yhdysvaltain edustajainhuoneen päätös hyväksyä ensimmäinen ilmastolaki eli nk. Waxman-Markey-laki. Laki vaatii vielä senaatin hyväksynnän.

Sen tavoitteet ovat vielä puolitiessään, mutta se on silti tyhjää parempi. Lailla on myös suuri merkitys kansainvälisille sopimuksille, sillä maailma suurimman talouden liittyminen ilmastojoukkueeseen asettaa paineita Kiinalle, Intialle ja muille suurille päästöjen rajoituksia vältelleille maille.

2 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Kyllähän sitä voi kaikenlaista sattua, voisiko tuo toteutua. Olihan äänestys jo nyt niin täpärä, senaatti ei välttämättä sittenkään... Ja entä toteutus. Eiköhän vaan EU:kin ole rimaa hilannut alemmas ja Suomella kaikenlaisia argumentteja, joiden vuoksi toteutuminen ei ole lähtenyt täällä kunnolla käyntiin.

Täältäkäsin sitä voi tietysti kaikenlaista toivoa.

Vaiheinen kirjoitti...

Totta. Kaukaa voi toivoa erilaisia asioita ja on se niinkin, ettei Suomi on kovinkaan hyvä esikuvaksi ilmastoasioissa. Enemmänkin SUomi on siellä jarruosastolla.

Toki tuo laki voi Yhdysvalloissa kaatua vielä senaatissa, mutta läpimennessään se on vahva signaali muille maille ja avaa mahdollisuuksia sopia tulevasta.