maanantaina, maaliskuuta 29, 2010

Koukussa kasvuun

Tässä näyttäisi olevan väkevä pointti. Aikamme suurimpien ongelmien joukkoon kuuluu pyrkimys jatkuvaan taloudelliseen kasvuun, joka tapahtuu maapallon rajallisilla resursseilla. Se yhtälö vaan ei toimi.

Katso:

Saitti: GrowthBusters.

(via: Ajatuksia ensimmäisestä maailmasta)

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihmiskunnalle jäänyt pahasti levy pyörimään päälle jatkuvan taloudellisen kasvun kanssa. Näännyttävää, ei pallokaan sitä kestä...eikä polla!

Väkevä video!

Vaiheinen kirjoitti...

Pahasti on jäänyt. Merkit ja numerot ovat ilmiselviä ja sellaisia, että Maa ei kestä nykyistä menoa. Silti esimerkiksi politiikkaa rakennetaan sellaiseksi, että sen kuvitellaan kestävän.

Olisi syytä havaita, että iso olennainen muutos odottaa tekemistään eikä siitä uskalleta edes paljoa keskustella.

Halo Efekti kirjoitti...

Tämä on sellainen asia että päättäjät ja suurin osa ihmiskunnasta on denial-asemissa. Juttu on niin pelottava ja suuri että vasta marginaaliporukka uskaltaa sanoa ääneen miten käy jos sama peli jatkuu.

Vaiheinen kirjoitti...

Totta. Oikeastaan tämän asian kohdalla on sellainen tilanne, että oikeastaan kenelläkään ei ole järkevää agendaa. Erilaisia julistuksia sun muuta löytyy.

Itse ongelmasta on olemassa kaikenlaisia jalanjälkiarvioita ja mittareita olemassa. Isossa kuvassa ja marginaalien ulkopuolella (tai pitäisikö sanoa sisäpuolella?) oikeastaan kukaan ei uskalla lähteä kääntämään suuntaa. Yksi tekijä on se, että politiikka nyt vaan on aivan liian lyhytjännitteistä samalla kun tehdään vuosikymmeniä/satoja/tuhansia koskevia päätöksiä.