keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2010

Valmistaudu Earth Houriin

Vuotuinen WWF:n organsoima tempaus Earth Hour on jälleen lähestymässä. Valot sammutetaan tänä vuonna lauantaina 27.3. klo 20.30 - 21.30 väliseksi ajaksi.

Ai miksikö? Siksi, että "Earth Hour innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestii päättäjille, että ilmastokriisi on vihdoin torjuttava".

Nyt kampanjassa on mukana jo ennätykselliset 107 maata. Maailmalla sammuvat valot esimerkiksi sellaisista maamerkeistä kuin Empire State Building, Eiffel-torni, Brandenburgin portti ja Istanbulissa sijaitseva Bosporin-silta..

Suomesta mukaan on jo ilmoittautunut yli 50 kuntaa. Mukaan mahtuu vielä.

Tempauksen kunniaksi Suomessakin järjestetään lukuisa joukko tapahtumia ja itse kukin meistä voi järjestää oman yksityisen tapahtumansa.

Tätä kirjoitettaessa Suomesta on mukaan ilmoittautunut 3291 yksityishenkilöä, 55 kuntaa tai kaupunkia, 223 yritystä, 111 muuta organisaatiota tai yhteisöä sekä 53 oppilaitosta.

Earth Hour-tempausta ja se valmisteluita voi seurata myös Twitterissä.

Jotta kupletin juoni kirkastuisi, kannattaa katsoa seuraava video:


Itse kukin meistä voi harjoitella tapahtumaa varten sammuttamalla kaikki turhat valot ja muut värkit pois kuluttamasta energiaa. Voi sen tietsikankin, tosin ennen sitä kannattaa käydä ilmoittautumassa mukaan.

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Kynttilät esiin ja tunnelma Earth Houriin on valmis. Tuskin maltan odottaa, että hyvän syyn kanssa marssin talon läpi läpsytellen valot ja vempaimet kiinni : )
Jonkinasteiseen vastarintaankin saatan törmätä jossakin talon huoneessa, mutta katsotaan nyt, miten käy = )

Vaiheinen kirjoitti...

Juuripa niin. Kynttilöitä voiviritellä tunnelman luomiseksi ja kyllä sitä ihminen tunnin ilman mitään mölytoosia kestää.

Siitä vaan, kaikki sammuksiin, se tekee ihan hyvää joskus:-)

Taru kirjoitti...

Heh! Olin niin täpinöissäni Earth Hourin suhteen, että vietin sitä JO viime lauantaina.
Ihmettelin, miksei asiasta oikein kirjoiteta missään ja muutenkin aika hiljaista...kunnes tajusin!
No yli-innokkuus ei haittaa vempainten ja valojen sammuttelussa, päinvastoin!

Olen jo treenannut Earth Houria : )

Vaiheinen kirjoitti...

:-) Harjoittelusta ei ole tosiaan mittä haitaa. Treenaukseta on vain hyötyä, nyt osaa sammutella sillä tavalla rennosti kättä kevyesti heilauttamalla...