lauantaina, maaliskuuta 20, 2010

Sosiaalinen media parempaa kuin seksi?

MikroPC kertoo Retrevon uusimmasta sosiaalisen median käyttöä selvittäneestä kyselystä.

Muutaman muun mielenkiintoisen tuloksen lisäksi huomio kiinnittyy siihen, että 40 % vastaajista ei ole moksiskaan, jos jokin saapuva viesti keskeyttää silloiset puuhansa. Yli 25-vuotiaista 27 % ottaa vastaan sähköisen viestin kesken ruokailun ja alle 25-vuotiaista peräti melkein puolet eli 49 %.

Ehkä se nyt vaan on iän mukanaan tuomaa rasittavuutta, mutta esimerkiksi kännykät eivät oikein kuulu pöytätapoihin. Jos siis tästä blogista joku haluaa neuvoa kysyä, tosin epäilen ettei halua.

11 % yli 25-vuotiaista ja 22 % yli 25-vuotiaista on valmis vastaanottamaan sähköisen viestin kesken kokouksen. Tämä nyt ei ole edes yllättävää, mutta organisaatiodien ja kokoustelemisen kannalta ajan ja rahan hukkaa.

6 % yli 20-vuotiaista ottaa vastaan viestin, jos sellainen sattuu tulemaan, kesken seksin. Samassa tilanteessa alle 25-vuotiaista 11 %.

No nyt en kyllä ymmärrä. Miksi kukaan haluaisi kesken intiimien menojensa ryhtyä selvittelemään tekstareita tai vastaavia? Ehkä ne menot ovat sitten sen verran tylsiä, että addiktio sähköiseen viestimiseen voittaa primitiivisetkin tarpeet.

Intelkin on selvittänyt ihmisten nettiriippuvuutta ja sai tulokseksi, että peräti 46 % naisista ja 30 % miehiestä olisi mieluummin ilman seksiä 2 viikkoa kuin erossa nettiyhteydestä saman ajan.

Ja kuka enää sanoo, ettei netti ja sosiaaliset verkostot ole eräs aikamme suurimpia ihmisten toimintaan vaikuttavia tekijöitä?

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

No höh?
Kännykät piipittävät kokouksissa, kaupassa, elokuvissa vaikka missä ja että lemmenpuuhissakin niihin vastaillaan???
Lähtisin kävelemään, jos noin kävisi !)

Sosiaalinen media on tätä päivää ja vaikeaa kuvitella elämää enää ilman sitä, joten ilo irti siitä! Silti pidän kännykän tekstariäänenä pientä piippiä ja facebookissa en vielä ainakaan ole (joskus tuntuu, että olen ainoa, joka siellä ei ole).

Blogimaailmojen ihmeisiin olen sukeltanut innokkaana.

Vaiheinen kirjoitti...

Niin se on, että sosiaalisen mediankin käytössä, vaikka se kuinka avaisi uusia kanavia kommunikointiin, tarvitaan käytöstapoja. Ihan maalaisjärjellähän siitä selviää, mikä nyt ei ilmeisesti ole kaiken koukutuksen keskellä ihan niin helppoa näköjään.