sunnuntaina, maaliskuuta 07, 2010

Some day classic: Yoko Ono

Viime viikolla tuli sunnuntaiklassikoissa soitettua varsin pitkä eli 19 minuuttinen jazz-pätkä, joten tasapainotetaan nyt tilanne seuraavalla:

Yoko Ono on jo aikaisemmin esitellyn saksalaisen punkbändin Die Ärzten biisi vuodelta 2001. Kappale on kolmas singlejulkaisu yhtyeen Runter mit den Spendierhosen, Unsichtbarer!-albumilta, joka julkaistiin vuonna 2000. Kappale pääsi silloiseen Guinnessin ennätysten kirjaan lyhyimpänä julkaistuna sinkkuna. Myös 46 sekunnin video piti lyhyydellään aikanaan ennätystä hallussaan.

Biisin lyhyt ja ytimekäs stoori kertoo pettämisestä ja petkutuksesta.

Singlen B-puolelta löytyy biisi Die Welt ist schlecht. Single nousi Saksan singlelistalla sijalle 46 ja Itävallan listalla sijalle 65.

Lyhyin levytetty biisi Yoko Ono ei ole, sillä esimerkiksi Napalm Death on levyttänyt biisin You Suffer, jonka pituus on hieman yli sekunnin. 

Videon lähde: YouTube.

Lähteitä ja lisätietoja:


  

12 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Mahtava! Tykkäsin.

Tuima kirjoitti...

Hui! Joo, punkkia on ja itse asiassa tykkäsin, ainakin vähän. teksti ei kyllä auennut.

Tommi kirjoitti...

Hakkaa Rammsteinin mennen tullen. Tiivistämisen taito on myös hallussa... Kuinkahan monta biisiä näiden levylle mahtuu? 56?

Kari kirjoitti...

Aika karmea tarina, ja tykkäsin musiikistakin, mutta ehkä tuota olisi saanut tiivistettyä vielä muutamalla sekunnilla ;)

Vaiheinen kirjoitti...

SusuPetal,
No hyvä:-)

Tuima,
Teksti on aika tiivistettyä ja biisi tuollainen punk-veto.

Tommi,
Totta. Die Ärzte on itse asiassa aika vanha bändi. Die Ärzte aloitti 1982 ja Rammstein 1994. Kappaleita Die Ärzten albumeilla tuppaa olemaan usein parisenkymmentä.

Kari,
Varmaan olisivat voineet vielä hieman hioa tekstiä ja biisiä, jotta olisivat saaneet sen paketoitua vieläkin tiiviimmäksi :-)

Viides rooli kirjoitti...

Lyhyestä virsi kaunis, tässä tapauksessa biisi. Tämähän oli loistoveto! Mitä sitä turhia pitkittämään selvää asiaa. Saksalaista laatutyötä, niin aina. :)

Halo Efekti kirjoitti...

Yksi elämäni tähtihetkiä oli kun Yoko Ono alkoi seuraamaan mua Twitterissä ja jutteli mun kanssa nimeltä mainiten! Olen mukana yhdessä hänen taideteoksessaan kai (?)... :)

...mutta tästä hyvästä en päätynyt valtamediaan niinkuin Conain seuraama tavis :D

Vaiheinen kirjoitti...

Viides rooli,
Niinpä. Mitä sitä pitkittämään. Sanoo vain asiansa suoraan ja siinä se. Aika paljon ehtii vapaassakin pudotuksessa hissipuhetta pitämään :-)

Halo Efekti,
Ooo... Vau. Sähän olet julkkis, huomasi valtamedia tuon tai sitten ei:-)

Timo kirjoitti...

Olipas jämäkkä ja ihan hyvä kappale, toikin mieleeni yhden toisen jonka voisinkin panna ensi sunnuntain klassikoksi. :-)

Halo efektin mainittema juttu olikin aika hieno. Itse mailailin (ja lähetti mulle c-kasetinkin!) kerran yhden britti-bändin taustavaikuttajan kanssa, joka oli naimisissa Waltonin perheessä aikoinaan lapsinäyttelijänä olleen kanssa. :-)

Vaiheinen kirjoitti...

Noin on. Tehokappale.

Täällähän on julkkiksia tänään sitten enemmänkin :-)

timbut kirjoitti...

Nurahtelua aavikolla. Tää ei nyt jotenkin lupaavasta alusta huolimati johtanut pidemmälle...
Johan oli tehokasta. Joulu-ukko kävi kyl' autiomaassakin lahjomassa ihka oikeella Yoko Ono & Plastic Ono Bandin CD:llä, kauniita kipaleita Between my head and the sky.

Vaiheinen kirjoitti...

Nooh. Ei kannata liikoja nurahdella. Olihan se biisi sentään tarpeeksi lyhyt?

Totta, nuokin ovat kuuntelemisen arvoisia albumeita.