maanantaina, maaliskuuta 15, 2010

Miltä Marsin pinnalla näyttää?

Voisiko se olla jotain tällaista:

Kyseessä on Adrian Larkin NASA:n HiRISE-datasta toteuttama animaatio, jossa simuloidaan Candor Chasman ylilentoa. The Planetary Society Blogissa Emily Lakdawalla kirjoittaa siitä, että animaatio on tehty datasta reaaliajassa kuin videopeliä pelaten. Mitään jälkikäteisrenderöintejä ei ole tarvittu.

Larkinin videoita löytyy lisää hänen YouTube-kanavalta.

Ja siis tuonne ihmiskunta suunnittelee seuraavaksi menevänsä?

(via Bad Astronomy)

5 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Mä voisin lähtee. Sais olla vaan ja blogiraportoida hiekanmurusten liikkeistä ;)

Taru kirjoitti...

Rauhallisen näköistä ja varsin kauniita kuviointeja pinnalla. Kai hölmö ihmiskunta menee ja laittaa vielä Marsinkin sekaisin : )

Lepiksen mukaan voisin lähteä tuonne kävelylle ja valokuvaamaan!

Vaiheinen kirjoitti...

lepis,
No mikäs siinä, sitten sä tarvitset vain aluksena ja vähän evästä :-) Hmm... niin, siellä taitaa hieman tuulla, mutta entäs jos sieltä marsperästä löytyisikin jotain muutakin...

Taru,
Aika kuvaukselliseltahan tuo näytti. Mitäs sitten, jos koko planeetta on tuollainen? Siis kilometri toisensa jälkeen ja maisemassa aina sama sävy?

Niin. Onneksi sinne nyt ihan vielä kukaan ei ole menossa pystyttelemään aitoja, joten periaatteessa olisi mahdollista ajatella niinkin, että yhden pallon romutusyrityksestä olisi opittavissa jotain...

Taru kirjoitti...

Voihan olla, että sävyt maisemassa vaihtuvat, mutta puuduttavaksi käy, jos kokoajan samanlaista.
Sitten vain linnunradalle liftaamaan kyytiä takaisin maahan =]

Vaiheinen kirjoitti...

No jos ottaisi kuvia sillä tavalla läheltä, niin varmasti löytyisi paljon jännittävää? Tai sitten vain peukku pystyy ja Ford Prefektiä odottelemaan :-)