torstaina, helmikuuta 07, 2008

Nyrjähdyksiä #13

Eräät puolueet (SDP ja keskusta ainakin puoluesihteereidensä suulla) haluaisvat järjestää televisioitavia tilaisuuksia, joiden sisältöön he voisivat vaikuttaa. Näin kertoo Aamulehti. Esimerkiksi puolueet voisivat järjestää televisiokanavilla näytettävän suuren vaalikeskustelun ja maksaisivat siitä kaiken. Puolueet kuitenkin sopisivat, keitä ohjelman toimittajat olisivat. Kuuleman mukaan kyse on on kansanvaltaa tukevasta toiminnasta.

Haloo! Että esimerkiksi televisiokanaville pistettäisiin ohjelmaa, jonka tuottajina toimisivat puolueet ja jonka journalistisesta linjasta päättäisivät samat tahot, jotka ovat tyrkyllä jonnekin?

Asia ei ole ollenkaan ongelmaton, kuten jotkut näyttävät kuvittelevan, sillä kyseessä ei oikeastaan olisi enää journalismia, vaan jotain ihan muuta. Kannattaisi katsoa, miten herra Putin on asiansa Venäjällä median suhteen hoitanut ja kysyä, onko se toivottava kehityspolku?

Jos puolueet eivät saa asioitaan kunnolla esille, niin siitä on turha journalisteja tai nk. vapaata tiedonvälitystä lähteä syyttelemään. Kannattaisi katsoa peiliin pikemminkin.

Sitäpaitsi meillä on jo olemassa väline sille, että puolueet saavat itse maksamaansa televisioaikaa tv-ruutuun. Sitä kutsutaan mainokseksi.

Ei kommentteja: