tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Nyrjähdyksiä #14

No niin, me sitten hukumme muoviin.

Keskeltä Tyyntämerta on löytynyt Teksasin osavaltion kokoinen muovirojusta koostuva jätelautta. San Fransciscon ja Havaijin puolessa välissä oleva suuri jätepyörre kerää jätteitä kaukaa Japanin, Yhdysvaltain ja Kiinan rannikolta.

Ne jätteet eivät ole sinne tulleet mitenkään itsestään, vaan kyse on ihmisen mereen tunkemista jätteistä. Eivätkä ne ole mitenkään haitattomia kumiankkoja kellumassa, vaan arviolta miljoona vesilintua kuolee vuosittain muoviin ja esimerkiksi ravintolalautaselle saattaa tupsahtaa PCB:llä varusteltu kala.

Esimerkiksi PCB ei ole mikään pikkujuttu, vaan pysyvyydeltään ja kertyvyydeltään pahimpia ympäristömyrkkyjä. Sille altistuminen voi aiheuttaa neurologisia ja muita kehityshäiriöitä sekä lisääntymishäiriöitä.

Keskustelu siitä Maan ulkopuolella mahdollisesti elävän älyllisen elämän vihamielisyydestä Maan asukkaita kohtaan on täysin turhaa, koska olemme itse itsellemme vihollinen.

Joku pöhkö varoitteli jokin aika sitten, ettei kannattaisi avaruuteen lähetellä tarkoituksella viestejä, jotta älyllinen elämä avaruudesta ei tänne löytäisi. Ai katsomaan, kun hukutamme itsemme omiin liemiimme ja rantasandaaleihin vai?

Ei kommentteja: