sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Blogitko rikollisia?

Uutiset uutisoivat tänään Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen uutisesta, jonka mukaan "blogeista eli verkkopäiväkirjoista on jätetty tänä vuonna poliisille jo noin 30 rikosilmoitusta" ja "kaikkiaan blogi-kirjoittelusta annettujen tuomioiden määrää ei tiedetä".

Miksi ihmeessä pitäisi tietää? Ovatko blogit jotenkin erityinen rikosryhmä tai -väline?

Sitä paitsi, verkkopäiväkirja ei ole blogin synonyymi.

Ehkä nettikulttuuri joskus tavoittaa myös perinteisten toimitusten salit.

Sitä odotellessa voimme vain kummastella sitä älyttömyyttä, joka sisältyy esimerkiksi siihen, että tuon Sunnuntaisuomalaisen löytää netistä vain noiden lehtien näköispainoksista.

4 kommenttia:

halo e kirjoitti...

Lehden kysymyksenasettelu on kyllä johdatteleva. "Tuomioiden määrää ei tiedetä", eiköhän se oli tiedossa että niitä on pari tai korkeintaan muutama, mikä on harrastajien määrään nähden marginaalinen...

Vaiheinen kirjoitti...

Onhan se johdattelevaa, mutta minusta koko lukema on varsin turha. Tilastoidaanko lehtien sivuilla tehdyistä teoista annettuja tuomioita erikseen? Ei siinä kaiketi ole mitään eroa millä se herjaus tehdään.

halo e kirjoitti...

Niin, tuosta näkee taas että miten vaikea toimittajien on hahmottaa netin syvintä olemusta.

Vaiheinen kirjoitti...

Juuri niin. Se ei ole mennyt oikein jakeluun mitenkään. Ihan kuin netti olisi jotain, mitä ei lehdistössä tarvitse ymmärtää, vaan siitä voi kirjoitella melkein mitä vaan.