keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Ei uusia vaaleja

Nyt tämä vaalirahapelleily meni sitten naurettavuuden rajan yli.

Demarit vaativat uusia vaaleja tai ainakin melkein. Sallikaa nyt kansalaisten nauraa.

Jos hallitus on kompuroinut pulmasta toiseen, niin missä ovat opposition avaukset? Siinä, että he saattavat vaatia uusia vaaleja tilanteessa, jossa porvaripuolueiden erilaisten säätiöiden varainhankintaa on pengottu. Jos ryhtyy vaatimaan uusia vaaleja, olisi parempi että oma pesä on puhtaana.

Tuo "saattaa" muuttua hyvinkin äkkiä, jos oikeasti avataan se matolaatikko kokonaan vuosien varrelta, joka SDP:tä on rahoittanut. Nyt SDP luottaa siihen, ettei kaikkea ole vielä havaittu. Pokeria ei pidä pelata ellei pokka oikeasti pidä.

Ihan aikuisten oikeasti on se ja sama miltä ulkoparlamentaariselta korporaatiolta rahat on saatu, oli se ay-liike tai yritystoiminta. Tässä kysymyksessä ei kannata luottaa esimerkiksi Hesariin tai Yleen, ne ovat yksittäisen uutisen tasolla yhtä objektiivisia kuin kuka tahansa tämän blogin lukija (blogin pitäjä ei edes tiedä kuinka objektiivisia tai subjektiivisia lukijat ovat, eikä edes halua tietää).

Jos nyt kerran vanhoja ryhdytään kyselemään, niin täällä blogitoimituksessa halutaan tietää kaikkien kansanedustajien ja esimerkiksi metalliliiton rahoitus ennen jokaista viimeaikaista ydinvoimapäätöstä edeltävien vaalien osalta. Käytäväpuheiden mukaan ihan ilman painostusta ei näissäkään asioissa ole menty (asiasta on myös julkaistua materiaalia). Ei minkään suuren puolueen osalta. Aloitetaan tämän laatikon avaaminen 1990-luvulta.

Se nyt vaan on ihan turha selittää, että mikään kolmesta suuresta puolueesta tai vähän pienemmästä olisi synnitön näissä kekkereissä.

Miksi ei uusia vaaleja? Siksi, että nyt ei oikeasti ole aikaa ryhtyä käymään mitään vaalikamppailuja siksi, että läjä populisteja haluaa sellaista. Opposition Urpilainen on elänyt edukseen siinä ettei ole ollut paikalla, kun hallituksen tyypit ovat joutuneet olemaan paikalla virkansa puolesta. Nyt tarvitaan jouluun asti päätöksiä tekevä hallitus. Tammikuussa voidaan leikkiä rauhassa valtapolitiikkaa.

Miksi näin? Joulukuuhun asti Suomen on pystyttävä ottamaan kantaa ilmastoasioissa oikeasti. Toki EU hoitaa sen puolestamme, mutta kyse on valtiollisesta sitoumuksesta. Myös meidän on tähän ratkaisevaan kysymykseen pystyttävä myös poliittisesti sitoutumaan.

Sori nyt vaan, demokratian kannalta uudet vaalit em. syistä eivät em. syistä johtuen toisi mitään uutta. Toisaalta siinä pelkästään menetettäsiin se vähäinen päätöksentekokyky, joka tarvittaisiin lähikuukausina aitojen päätösten tekemiseen esimerkiksi edellä kerrotuissa asioissa.

Muuten olen sitä mieltä, että Osmo Soininvaara on oikeassa sanoessaan, että

Vaalirahoitussotkusta ei päästä kuin täydellisellä avoimuudella. Laissa on säädettävä ehdokkaille velvollisuus pitää netissä reaaliaikaista laskelmaa kaikista vaalikampanjan tuloista ja menoista.
Voisiko joku ottaa tosissaan tämän ajatuksen?

En väitä, että Soininvaara olisi lukenut koskaan Vaiheista, mutta jotenkin tutulta kuulostaa.

Ei kommentteja: