maanantaina, syyskuuta 21, 2009

Testejä ja kirje

YLE:n sivuilta löytyy Elämä pelissä-onnellisuustesti. Se on varsin hyvin rakennettu ja selkeä. Testissä selvitellään onnellisuuden eri näkökulmia kohtalaisen laajalla perspektiivillä. Tunnustan: Hämmästyin hieman omaa onnellisuuttani suhteessa muiden vastaajien tilastoihin.

Sitten hieman tiedettä. PewResearchCenter Interactive on julkaissut pikkunäppärän testin, jolla voi testata tietämystään tieteellisistä perusasioista. Kysymyksiä ei ole kuin 12 ja lopuksi saa sitten nähtäväkseen tilastoja siitä miten muut ovat vastanneet (lähinnä amerikkalaiset vastaajat). Jälleen piti joiltain osin hieman hämmästyä, sillä kysymykset eivät ole oikeasti vaikeita (oma rivi oikein), mutta näköjään amerikkalaisella yleisöllä olisi petrattavaa perustavaa laatua olevissa tieteen asioissa.

Kolmas vastaan tullut saitti on Klimaatti. Kysessä on uutiskirje, jota julkaisevat yhteistyössä ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen ympäristökeskus ja Ilmatieteen laitos. Uutiskirjeen aihepiirinä on ilmastonmuutos ja erilaiset em. virastojen piiristä aiheesta julkaistut tiedot. Esimerkiksi uusimmassa kirjeessä kirjoitetaan ympäristöystävällisemmästä liikenteestä sekä tasa-arvon merkityksestä ilmastoneuvotteluille.

EDIT klo 21.51
Pistetään tähän vielä bonuksena linkki YK-vetoisen Seal The Deal-kampanja sivuille. Kampanjan tarkoituksena on vaikuttaa poliittiseen tahtoon ilmastosopimuksen syntymiseksi joulukuussa Kööpenhaminassa pidettävässä ilmastokokouksessa. Saitilta löytyy myös Global Climate Week-listaus, mistä näkee mitä tempauksia minäkin päivän on menossa ja onhan noita näköjään.

Ei kommentteja: