tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Yhtä uutta virhettä ehdotetaan

Työ- ja elinkeinoministeriö on ehdottamassa luvan myöntämistä yhdelle uudelle ydinvoimalalle. Hakemuksia on kolme ja jotkut ovat lipittaneet niiden kaikkien puolesta.

Hakemustne käsittely saattaa kuitenkin viivästyä, sillä hallinto-oikeudessa on asiasta tehtyjä valituksia ja ne on käsiteltävä ensin.

Ministeriössä selvitetään myös Suomen tulevaa sähkönkulutusta. Sen arviointi on uutisen mukaan vaikeaa koska esimerkiksi teollisuuden tulevaa tarvetta on mahdoton ennakoida.

Ministeriön kanta on jossain määrin erikoinen, sillä se ei pysty arvioimaan tarvetta, mutta on valmis ehdottamaan yhtä uutta ydinvoimalaa. Sähkön kulutus on ollut laskussa jo ennen lamaa ja laskenut sittemmin jyrkästi.

Kulutuksen muutos saattaa myös jatkua, sillä esimerkiksi metsäteollisuus on sulkenut ja ilmeisesti vielä sulkee uusia laitoksia. Lisäksi uusiutuvien energiamuotojen rakentamiseen on runsaasti potentiaalia.

Yhtään uutta ydinvoimalaa ei tarvita, vaan jo valmiiksi vanhentunut ilmasto- ja energiastrategia pitää päivittää.

EDIT klo 18.27
Ei työ- ja elinkeinomiminsteriöllä olekaan kantaa ydinvoimalupien määrästä. Näin kertoo ministeri Mauri Pekkarinen (kesk.). Pekkarisen mukaan edellä kerrottu näkemys yhdestä luvasta on pelkästään ylijohtaja Taisto Turusen oma näkemys. Marraskuussa kuulemma palataan asiaan.

Ei kommentteja: