torstaina, lokakuuta 11, 2007

Ai kotimaista ydinvoimaa?

Kun viidettä ydinvoimaa puuhattiin, propagandassa kerrottiin kuinka kotimaista se olisi ja miten paljon työpaikkoja se toisi. No eipä näytä tuovan.

Nyt on kuitenkin käymässä niin, että edes 50% kotimaisuusasteeseen ei ydivoimalan työmaalla päästä. Tällä hetkellä 42% urakoitsijoista on on suomalaisia. TVO kertoo asiasta, että lopuulisesti kotimaisuusasteen näkee vasta laitoksen valmistuttua, mutta TVO:n mukaan 50% tavoitteesta saatetaan jäädä. Eli tästäkään asiasta ei ilmeisesti saada TVO:lta tietoja ennen kuin homma on ohi.

Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto ovat epäileväisiä hekin. Esimerkiksi Rakennusliitossa tuumitaan, että 40%:nkin tavoite on kova ja että vastaisuudessa ulkomaalaista työvoimaa työmaalla on nykyistäkin enemmän. Jo nyt siellä puhutaan enemmän puolaa kuin suomea.

Siinä ei sinänsä ole mitään pahaa, että esimerkiksi puolalaiset rakennustyömiehet saavat Suomesta töitä, mutta siinä miten koko ydinvoimala markkinoitiin suomalaisille taas on. Se oli siis pelkkää markkinapuhetta ja propagandaa. Sellaista se on ydinvoiman kotimaisuus, puppua.

Ei kommentteja: