lauantaina, tammikuuta 26, 2008

Kymmenen parasta

J. Pekka Mäkelä ja Yrttimaan aikakirja on esittänyt haasteen "kymmenestä parhaasta blogista" ja samalla listannut Vaiheisen omalle listalleen. Vaiheinen kiittää ja kumartaa nöyrästi.

Kymmenen omasta mielestä parhaan blogin listaaminen ei ole helppoa eikä varmasti tee oikeutta kaikille niille hyville blogeille, joita tulee aktiivisesti seurattua. Mitenkään lopullisen objektiivisesti tällaisia asioita ei voi listailla ihan siitäkin syystä, että tulee seurattua myös kavereiden blogeja. Mutta laitetaanpas levysoittimeen Tuomari Nurmion Lasten mehuhetki ja tarkastellaan omaa listaa hetki.

Kun hiukan penkoo omaa blogilistaa, niin huomaa että aktiivisessa seurannassa on nyt jokunen kymmen blogia, suurin osa suomalaisia, mutta joitain ulkomaisia. Joukossa on varsin erilaisia blogeja, mutta varsin monessa on jollain tavalla kulttuurinen näkökulma. Jonkun verran tiedettä IT:tä ja mediaa.

Poimitaanpa nyt sitten tämän aamupäivän mielialan mukaan "10 parasta" ja listataan ilman arvojärjestystä. Jokainen blogi on entryn arvoinen.

365.fi -vuosi valokuvina
Valokuvablogi, jossa joka päivälle valokuvallinen näkemys tästä maailmasta ja sen menosta.

Tähtikuvaus.info
Toinen valokuvablogi, joka ulottaa katseensa maan kamaralta kauemmas universumiin.

Halo Efekti
Kuvablogi, mutta myös suoraa puhetta omia sanojaan lainaten "elämästä vihoviimeisillä korpimailla Jyväskylän ja Muuramen välissä".

IStori
Venäjää ja näkemystä, rehellisen henkilökohtaisella otteella.

Sedis
Leffoja, kulttuuria ja sivistystä.

Kemppinen
Ottaa kantaa ja katsoo asioita kulmista. Ei aina ihan helppo, mutta kaiken ei pidäkään olla kevyttä.

Paholaisen Asianajaja
Skeptinen ote huuhaaseen ja humpuukiin.

Sustainable IT
InfoWorldin blogi, jossa käsitellään aikamme puheenaihetta eli ilmastonmuutosta. Näkökulmana on IT eli se mitä tällä teknologialla voidaan asian hyväksi tehdä.

Viides rooli
Kulttuuria ja näkemyksiä, joita itse ei tule edes ajatelleeksi.

Yrttimaan aikakirja
Tarinaa kirjoittamisesta, kirjallisuudesta, musiikista ja muusta elämän laatua parantavasta.

Koska tulin listanneeksi myös haastajani, ilman nk. vastapalveluksen ajatusta, otetaan mukaan vielä yksi bonus ja itselleni varsin uusi tuttavuus:

Ahteri Petomaan tanssikoulu
Ei aina kiltti, mutta terävä. One-liner puree.

Aika monta hyvää blogia jäi nyt pois, esimerkiksi mediaa käsittelevät näköjään kokonaan. Niin sevähän on, että kymmenen parhaan blogin valikoiminen kaikista suosikeista on ihan yhtä vaikeaa kuin parhaan Tuomari Nurmion biisin valitseminen kaikkien Tuomari Nurmion biisien joukosta. Homman hankaluutta voidaan kuvata Nurmion sanoin:

Jos sun pitää haistaa,
jos sun pitää maistaa kaikkia aineita.
Sun pitää kuunnella aineen ääniä
ja ääniä äänien takaa.

Tällaisissa meemeissä pitää myös haastaa meemille jatkaja. Koska muistelen, että IStori on aikanaan haastanut Vaiheisen, laitetaan tämä meemi siihen suuntaan.




1 kommentti:

Halo Efekti kirjoitti...

Kiitän nöyrästi. Vaiheinen on ehdottomasti myös blogien aatelia. Erittäin mielenkiintoista asiaa, asiantuntevasti ja napakalla tatsilla.