keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Nyrjähdyksiä #10

Olisikohan näiden hölmöjen tosi-tv -formaattien kanssa jo päästy vihdoin viimeiselle rannalle, kun kansallinen yleisradioyhtiömme etsii iltapäivälehtien mukaan kuolevia ihmisiä omaan sarjaansa. Formaatti ei ole kotikutoinen, vaan sitä on tehty aikaisemmin Hollannissa.

Eikö mikään muka riitä?

EDIT (16.1.2008 klo 21.17): Ylen uutisten mukaan kyse ei ole tosi-tv:stä kuten lehdissä kerrotaan, vaan dokumentaarisella otteella tehty asiaohjelma. Näin kertoi ohjelman tuottaja. Edellä esitetty kysymys ei ole muuttunut.

* * *

Päivän toinen nyrjähdys tulee siitä, että sosiaali- ja terveysministeriölle luovutetussa mietinnössä ehdotetaan, että suomalaisilta estettäisiin pääsy ulkomailla oleville internetin pokerisivuille. Ehdotuksessa on keksitty myös se, että ulkomailla hävityt rahat voisi periä häviämänsä rahat takaisin. Ulkomaiset pokeripalvelut kun olisivat suomalaisesta lainsäädännöstä katsottuna laittomia.

Kummalliset ehdotukset liittyvät vakavaan asiaan eli rahapeliongelmien ehkäisemiseen. Ongelma on todellinen, eikä sitä pidä vähätellä, mutta näissä ehdotuksissa pitäisi olla myös realismia. Huvin vuoksi niitä ei kannattaisi viskellä.

Mistä nämä aina kumpuavat, että nettiä pitäisi ryhtyä sulkemaan, jos jonkun käytöksessä on ongelmia? Tällaisten ehdotusten totetuksesta seuraisi välittömiä ongelmia. Silloin pitäisi määritellä mikä on kiellettyä ja mikä ei, toimintaa pitäisi pystyä valvomaan ja niille, jotka kuitenkin onnistuvat sosiaaliviranomaisten keksinnöt kiertämään, pitäisi keksiä toimivat sanktiot.

Sitä paitsi. Pistääkö Alko ovet kiinni alkoholisteilta? Ei pistä, vaan sieltähän ne pullot haetaan.

Rahat takaisin kansainvälisiltä pelisivustoilta, jos pelaaja sattuu häviämään? Hehheh.

EDIT (klo 22.10): Sosiaali- ja terveysministeriön virkamies sanoi MTV3:n uutisissa tästä viimeisimmästä ideasta, että lopputulos ei olisi se, että pelaajat vaatisivat pelifirmoista rahojaan. Lopputulos olisi kuulemma se, että pelifirmat tekisivät kaikkensa, etteivät suomalaiset pääsisi niille sivuille. Riski tällaisesta takaisinmaksusta olisi kuulemma näille firmoille kestämätön. Bwahahahahahahaha!

PS: Vaiheinen ei pelaa rahasta uhkapelejä tai -automaatteja. Pajatsoa ehkä joskus jossain.

Ei kommentteja: