tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Nyrjähdyksiä #20

Lopettakaa jo! Eikö tämä mene nyt jo pellejournalismin puolelle?

Ai mikä? No se, että Hesari marssii rautatieasemalle junaa vastaan tekemään stooria kameroiden kanssa siitä kun ministerin tehtävistä potkut saanut Ilkka Kanerva tulee takaisin töihin.

Mikä tuossa on journalismia ja millä tämän ihmevideon julkaiseminen "laatulehti" Helsingin Sanomissa voidaan journalistisesti perustella? Sinänsä tyhjässä videossa ei ole mitään pahaa, mutta miksi tällaista pitää tehdä tai julkaista? Andrew Keeniä peesatakseni kysyn myös: mitä uutta tämä journalistisen auktoriteetin aikaansaannos kertoo maailmasta? Vastaan itse: ei yhtään mitään, paitsi sen ettei HS:lläkään näytä olevan itsekunnioituksesta paljoa jäljellä.

Kari Haakanalla on esimerkit myös parin muun samaan konserniin kuuluvan lehden kuvaavista otoksista. Kerrassaan hämmentävää.

Ja muuten olen sitä mieltä, että tämä tekstiviestien julkaiseminen ja paljastelu alkaa menemään pahasti överiksi. Ihan totta, myös ministereillä on lähtökohtaisesti oikeus yksityishenkilöinä lähettää toisille yksityishenkilöille tekstiviestejä ilman, että tarvitsee pelätä niiden päätymistä kaiken kansan luettaviksi jostain juoruaviisista. Varsinkin jos oikeus on ne julistanut salassa pidettäviksi, kuten Vanhasen tapauksessa on käynyt. On aika vaikeaa nähdä tässä kohtaa enää sananvapautta perusteluna näiden viestien julkaisemiselle, sillä ne pikemminkin kuuluvat kirjesalaisuuden tms. piiriin.

Miksi muuten Vaiheisen tekstarit eivät kiinnosta Hymyä tai muita maksukykyisiä lehtiä? Olisi kuulkaa tarjolla selvästi taiteellisempaa ja hehkeämpää tekstiä kuin mitä tähän mennessä on nähty. Ai ei kiinnosta vai?

EDIT 19.46: Tuli muuten mieleen, että en muuten ole tullut edes nähneeksi yhtään Vanhasen tekstaria ja Kanervaltakin sen, mitä juuri kukaan uutisia lukenut ei voinut joku aika sitten välttää. Silti myyntipuheeni omista tekstiviesteistäni on edelleen voimassa, lööppien myyntipuheiden hengessä.

Ei kommentteja: