lauantaina, huhtikuuta 19, 2008

Palvelua?

Piti selvittää miten perinteinen Finnairin bussi vie matkustajia Helsingin keskustasta lentoasemalle. Ihan perusinformaatiota siis.

Looginen ajatus oli etsiä tietoa Finnairin sivuilta. Jostain www-palvelun nurkasta löytyikin linkki liikenneyhteyksistä kertovalle sivulle. Se kertoo, että

"Tiedot liikenneyhteyksistä lentoasemille/lentoasemilta Suomessa sekä pysäköinnistä löytyvät Finavian Internet-sivuilta." ja että "Finnairin City-bussi Helsinki-Vantaan lentoasemalle/lentoasemalta." (Sanapari "Finnairin City-bussi" on linkki PDF-tiedostoon, joten sitä tässä ei näytetä).

Finnairin bussitietoja
Aha. Surffataan siis Finavian sivuille. Ja etsimiseksihän se meni ennen kuin löytyi sivu, jossa kerrotaan, että "Helsingin keskustasta liikennöi myös Finnairin City Bus, jonka aikataulut löytyvät Finnairin sivuilta."

Finavian bussitietoja
Ai kun kiva. Lopulta se etsitty aikataulu löytyy sieltä mistä linkit tarkkaanottaen väittävätkin sen löytyvän eli Finnairin sivuilta ja nimenomaan tuosta "Finnairin City-bussi" -linkin takaa löytyvästä 2,84 MB:n (!) PDF:stä. Se on ilmeisesti jokin painokelpoinen PDF-tiedosto ja eikun latailemaan.

Haloo lennonjohto! Luulisi Finnairia oikeasti kiinnostavan, kuinka matkailijat sinne lentokentälle pääsevät.

Taas yksi esimerkki siitä miten pienillä ja typerillä asioilla voi tehdä verkkopalvelusta hölmön. Palvelun ylläpitäjälle tuossa on hyvin pienestä asiasta kyse, kuluttajalle moinen palvelun kömpelyys on jo selvästi isompi riesa.

Laittakaa ne bussien lähtöajat sinne saitille suoraan vaikka ihan tavallisena www-sivuna.

Ei kommentteja: