lauantaina, huhtikuuta 12, 2008

Toivot

Joskus hyviäkin uutisia.

Eduskunnassa kokoontui kuudennen kerran peruskoulun 8. ja 9. luokkalaisista koostuva nuorten parlamentti. Monen muun asian lisäksi se äänesti ydinvoiman lisärakentamisesta ja nuorten mielipide oli selvä EI. Ydinvoiman lisärakentamista vastaan äänesti 155 nuorten parlamentin edustajaa ja puolesta vain 41 edustajaa. Yksi äänesti tyhjää.

Kun nykyiset poliitikot juoksevat lobbareiden narussa ja innostuvat vanhanaikaisesta strategiasta, jonka päässä on vain suurempi ekologinen ja jalanjälki sekä yhä lisää luonnon kulutusta, maamme nuoriso ainakin yhdessä isossa kysymyksessä on järjen jäljillä.

Toisaalta se on loogista. Nykyisin vallassa olevat suuret ikäluokat ajattelevat enimmäkseen omia eläkkeitään ja 70-, 80- ja miksei 90-lukulaisiakin ihanteita. Samaan aikaan nuoret joutuvat valmistautumaan tämän luonnon ylikuluttamiseen perustuvan toiminnan seurauksiin.

On lienee turha unelmoida sellaisesta, että nykyisin vallassa olevat sukupolvet jättäisivät tämän maailman tuleville sukupolvilleen samoine mahdollisuuksineen ja yhtä hyvässä kunnossa kuin itse on aikanaan saanut. Eivät edes yritä.

Ai niin, ei saa syyllistää. En syyllistä, osoitan sormella. Ja on siellä joukossa myös peili.

Ei kommentteja: