tiistaina, huhtikuuta 08, 2008

Saastuttajalle maksetaan

Tuore raportti kertoo, että energiayhtiöille maksetaan saastuttamisesta.

Maailman luonnosäätiö WWF:n tilaaman raportin mukaan energiayhtiöille ilmaiseksi jaettavat päästöoikeudet tuottavat merkittävää voittoa viiden Euroopan maan suurille energiayhtiöille. Raportissa olivat mukana Britannian, Saksan, Espanjan, Italian ja Puolan energiayhtiöt. Suomessa energiayhtiöiden arvioidaan käärivän päästökaupasta 350 - 500 miljoonan euron voitot vuodessa.

Vaatimus onkin nyt se, että rahan jakaminen ilmaiseksi lopetetaan ja kaikki päästökauppa pistetään huutokaupan alle vuoden 2013 jälkeen.

Jos olette kuunnelleet energiayhtiöiden ja teollisuuden valitusta päästökaupasta tai ilmastonmuutoksen hillinnästä yleensä, niin perusteemahan näillä firmoilla on ollut jatkuvasti se, kuinka kamalan kallista ilmastonmuutoksen väistämätön hillintä on.

No on se tosi kallista ollut ja on tällä hetkelläkin, mutta kenelle? Selvityksen mukaan ei ainakaan valittaville energiayhtiöille. Ja samaan aikaan energiayhtiöt ovat nostaneet kuluttajahintoja, koska tämä päästökauppa käy muka kalliiksi.

Eli. Jos minulta kysytte, kuka tässä yhteiskunnassa oikeasti kusettaa eniten, niin vastaus on: energiafirmat. Kunnes toisin todistetaan.

Ei kommentteja: