torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Lyhyt kysymys

Loppuviikosta Suomi hyväksyi eduskunnassa normaalein menoin ja vähin puhein EU:n Lissabonin sopimuksen, jota eräät kutsuvat myös EU:n perustuslaiksi. Se muttaa myös eräitä näkökulmia siinä miten maamme voi omaa suvereniteettiaan käyttää. Se käsittelee myös ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Tärkeitä asioita siis.

Ottamatta kantaa asian sisältöön, voi vain todeta, että maamme kannalta varsin tärkeä asia hoideltiin jälleen kuin pyyhkäisemällä. Mitä poliitikot, media ja kansa jauhoi? Muistamattomien kansanedustajien tuhatlappusia. Niin se vaan on, että tulipalo ei juuri kiinnosta, jos joku on jäänyt kiinni omenavarkaista.

Irlannissa järjestettiin samasta asiasta kansanäänestys.

Näin siis meillä naapurilähiössä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vanhanen puhuu joistain 'pimeistä voimista', jotka yrittävät saada Keskustan vallasta. Ettei vain pimeät voimat kumpua jostain muualta kääntäen huomion vaalirahoihin tämän tärkeämmän asian hoitelemiseksi hissukseen oman mielen mukaan, kansan päivitellessä rahoja ja eroja... ;D

Vakavammalla nootilla. Ihmettelin samaa; missä keskustelu sopimuksen suhteen? Irlanti onneksi herätti taas muut EU-valtiot!

Vaiheinen kirjoitti...

Niin se on ettei se vaalirahasotkukaan ole oikeasti mikään pikkujuttu, vaan aidosti demokratiamme ytimessä olevasta ongelmasta siinä puhumme. Kansan luottamuksesta nauttivien päättäjien rehellisyys ei ole sivuseikka ja "pimeitä voimia" Vanhanen saa hakea myös ihan omiensa joukosta.

Keskustelu siitä on asiasta on hetkittäin lipsunut komiikan ja pelin politiikan puolelle. Se on aika turhaa sotkua.

Irlanti kertoi jälleen Euroopalle, miksi EU on haavoittuva palapeli.