tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Välikysymys

Tämä tunkiolta haiseva vaalirahoista inttäminen eduskunnassa on nyt mennyt naurettavaksi.

Pääministeri ei suostu antamaan pääministerin ilmoitusta tai tiedonantoa, koska haluaa välikysymyksen, jonka jälkeen äänestetään hallituksen luottamuksesta. Yleensä hallitukset eivät kinua oppositiolta mitään, eikä varsinkaan välikysymyksiä.

Oppositio taas ei halua välikysymystä, vaan se haluaa kuulustella pääministeriä koska "on tarve saada tietoa eikä lietsoa hallitus-oppositio-kiistelyä". Höpö höpö, opposition tehtävä on kaataa hallitus, jos vain se suinkin siihen kykenee.

Lisäksi oppositio asettelee pääministerille oikein määräaikoja ilmoitukselle. So? Jos pääministeri ei anna mitään ilmoituksia opposition asettamissa aikarajoissa, mitä oppositio voi tehdä? Välikysymyksen? Ai niin, mutta kun oppositio ei sellaista halua tehdä.

Toisaalta. Jos kerran Vanhanen haluaa välikysymyksen ja demarit eivät suostu, niin ei kai kukaan estä 20 keskustalaista tai kokoomuslaista kansanedustajaa tekemästä ja allekirjoittamasta sellaista? Ja ainahan sitä voi olla vastaukseen tyytyväinen ja äänestää hallituksen luottamuksen puolesta. Äänestäisiköhän oppositio sitten johdonmukaisesti hallituspuolueiden edustajien tekemää välikysymystä vastaan?

Ja mitä tiedon hankintaan tulee, niin eikö siellä eduskunnassa lueta lehtiä? Ne tietävät näistä vaalirahoista enemmän kuin ministerit ja kansanedustajat, jotka eivät muista/tiedä näköjään yhtään mitään. Miten se tieto siitä muka Vanhasen esiintymisestä miksikään muuttuisi? Hänhän vain vastaisi johdonmukaisesti: "en tiedä". Pari muuta ministeriä komppaisi runollisesti: "en muista".

On se kiva, että meillä on oma valtakunnansirkus, joka yrittää pelata mediapeliä, vaikka kädessä ei ole kuin jätkähai ja muutenkin huonot kortit.

Ei kommentteja: