torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Viralliset Sponsorit

Amnesty Internationalin mukaan Kiina pitää edelleen pidätettynä yli tuhatta Tiibetin maaliskuisten levottomuuksien vuoksi. Amnestyn mukaan pidätettyjä vastaan ei ole nostettu syytteitä, he eivät ole saaneet tavata omaisiaan tai lakimiehiään.

Kiina ei siis ilmeisesti edes yritä pitää kiinni perusoikeuksista, joita oikeudenkäyttöön liittyy; joko pidätetyt toimitetaan reiluun oikeudenkäyntiin tai vapautetaan. Amnestyn Kiina-kampanja on yhä edelleen paikallaan.

Tuolle maalle olympiakomitea on antanut kisat järjestettäväksi. Maalle, joka Amnestyn mukaan on ottanut uudelleen käyttöön nk. hallinnollisen pidätyksen muotoja. Hallinnolliset pidätykset tarkoittavat poliisin ilman syytteitä tai oikeudenkäyntiä langettamia rangaistuksia. Olympiakisoja edeltävä Pekingin "puhdistus" on johtanut ihmisten lähettämisiin takaisin kotiprovinsseihinsa.

Ei ole olympialaisissa enää juuri reilun pelin elementtejä. Pelkkää viihdeteollisuutta. Pahimmillaan kallista, tylsää ja surkeaa. Paikallisille olympialaiset tuovat pahimmillaan siis kärsimystä, epäoikeudenmukaisuutta ja heittelehtiviä elämänkohtaloita.

Oikeastaan tuota sinisilmäistä kansainvälistä herraklubia eli olympiakomiteaa pitäisi tästä näpäyttää niin, että tuntuu. Kukkaron kautta se taitaa tapahtua parhaiten. Mitkäs ne olivatkaan ne ihmisoikeusrikkomusten Viralliset Sponsorit?

Ei kommentteja: