sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Toukokuu


Toukokuussa oli puhetta mm. Burmasta ja ihmisoikeuksista, vaalirahoituksesta ja korruptiosta sekä tuttuun tapaa energiasta ja ilmastonmuutoksesta sekä hieman muistakin ympäristöasioista. Lisäksi mieliä kuohutti blogilista.fi:n uudistus ja yritys uittaa uudet käyttöehdot epäselvine omistusoikeuspykälineen.

Google Analyticsin blogin kävijämäärät ovat varsin vakaat ja suurta muutosta suuntaan tai toiseen ei oikeastaan ole, vaikka pientä miinusta edelliseen kuukauteen tulikin. Tredit selviävät pitemmällä aikavälillä.

Viime kuussa tehty analyysi siitä, että ainakaan lyhyellä aikavälillä entryjen määrän ei vaikuta suoraan kävijämääriin, mutta näyttökertoihin ja käynteihin kylläkin. Katsotaan nyt pitääkö tämä analyysi paikkaansa.

KIrjoituksia tuli viime kuussa tehtyä 62 kappaletta. Google Analytics kertoo käyntejä viime kuussa olleen 1156 (-79 edelliseen kuukauteen), näyttökertoja 1845 (-69) ja kävijöitä 696 (-29).

Keskimäärin viime kuussa oli siis 37,3 (-3,9) käyntiä, 59,5 (-4,3) näyttökertaa ja 22,5 (-1,7) kävijää per päivä.

Kaikkien aikojen keskiarvot kapuavat jälleen hieman ylöspäin eli nyt on 8.4.2007 jälkeen keskimäärin päivässä ollut 23,4 käyntiä, 36,2 näyttökertaa ja 15,9 kävijää.

Kuvassa kävijätilastojen kehitys blogin aloittamisen jälkeen. Entryjen määrä esitetään omalla akselillaan, joka on pystyakseleista se oikeanpuoleinen.

Vaiheisen lukijoista 48,01 % tuli viittaavilta sivustoilta (toiset blogit, blogilista.fi jne.), 40,48 % hakukoneista ja 11,51 % suorana liikenteenä. Suoran liikenteen määrä nousi viime kuussa selvästi, olisikohan siihen syynä blogilista.fi:n epäonninen uudistus ja lukijoiden siirtyminen esimerkiksi syötteenlukijoiden käyttöön.

Kiitoksia jälleen.

Ei kommentteja: