lauantaina, maaliskuuta 29, 2008

Muistutus: Valot pois!

Tänään vietetään Earth Day-tapahtumaa klo 20 - 21. Sammuta siis valot silloin. Kaikki pois vaan.

WWF:n organisoimassa maailmanlaajuisessa tapahtumassa on tarkoitus lisätä ihmisten tietämystä energiankulutuksesta ja sen vaikutuksista ilmastonmuutokseen.

Suomessa tapahtumaan osallistuu näyttävimmin Espoon kaupunki, joka sammuttaa valot kaupungintalon ulkovalaistuksesta tempauksen ajaksi. Lisäksi tempaukseen on lupautunut viisi espoolaista kauppakeskusta.

Lepiksen innoittamana pistän haasteen kiertämään eli haastan sinut hyvä Vaiheisen lukija, joka tätä luet. Illalla klo 20 siis valot pois ja tietsikat kiinni. Tunnin hiljaisuus ja ehkä kynttilän valaistus tekee meille kiireisille ihmisille vain ja ainoastaan hyvää. Usko pois.

EDIT 27.3.2010
Tämä postaus on siis vuodelta 2008 ja esimerkiksi vuoden 2010 Earth Hour järjestetään hieman eri aikaan.

3 kommenttia:

Ink Narrative kirjoitti...

Taitaa olla tätä kirjoittaessani kello kohta yhdeksän. Pääsi koko juttu unohtumaan, vaikka oikeastaan ajattelin siihen kannatuksen vuoksi ryhtyä ;(

Halo Efekti kirjoitti...

Pimeänä oli valot meillä ja tietokone kiinni. Pakastinta ja pakkasvahteja en toki lähtenyt nykimään irti piuhasta.

Hieno idea, kunhan nyt ei jää vaan yhdeksi tempaukseksi. Täytyypä mennä sinne sivuille katomaan kuvista, näkyykö eroa tavalliseen. Pessimistinä arvioin että tuskin.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Hetki himmeyttä oli ihan kivaa. Pistänpä tänne Lepiksen kaipaamia kuvia, kunhan saan ne ulos kameroista.

Jostain olin lukevinani eilen, että jossian päin maailmaa oli aiemmissa vastaavissa tempauksissa oli saatu noin 10% lasku sähkön kulutukseen.

Tempaus oli kiva idea konkretisoida itse asiaa.

Ei se mitään, jos tällä kertaa tunti jäi väliin, kun itse ongelman eli ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta pysyvät toimintatapojen muutokset ovat toivottavia ja välttämättömiä.