torstaina, maaliskuuta 13, 2008

Mokia

Iso-N eli Nokia sitten lanseerasi musiikkikaupan. Vaikka tietsikasta soikin Gilles Petersonin show suoraan BBC:ltä, niin pitihän se sinne mennä katsomaan.

Vaan lyhyeen loppui se leikki, sillä eihän tämä kauppa toimi tavallisella FireFoxilla (käytössä Windows Vista ja siinä FireFox 2.0.0).

Mikä järki tässä nyt taas sitten on, että palvelu pitää tehdä selainriippuvaksi? Vastaan heti: ei mitään järkeä. Samat toiminnallisuudet voi toteuttaa selainriippumattomastikin. Itse kaupassa ei ole teknisessä tai konseptimielessä mitään erikoista. Internet Explorerilla katsottuna ihan asiallisen näköinen kauppa, mutta samanlainen kuin moni muu. Samaa tauhkaa.

Kaupan kannalta tuollainen suunnitteluvalinta tarkoittaa huonoa businesta, sillä mittarista ja laskentatavasta riippuen muita kuin Microsoft Internet Explorer 6+ käyttäjiä on noin 20-40% kaikista käyttäjistä. Tilanne on ihan sama kuin silloin, kaikilta ruskeasilmäisiltä suomalaisilta estettäisiin ostoksille pääsy.

Nokia on verkkopalveluissa loistanut viime aikoina, mutta nyt patsasteluun ei ole oikeastaan varaa. Hölmöillä ratkaisuilla kun menettää sekä liiketoimintaa, että mainetta.

Ei kommentteja: