sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2008

Nyrjähdyksiä #19

Sori nyt vaan. Vaiheiselta ei riitä erityistä sympatiaa eduskunnassa touhuavalle kalapuikkoviiksijengille, tekstiviestiensä kanssa sekoileville ministereille - eikä niistä viikkotolkulla jauhaville journalisteille. Jotain mätää nykyisessä mediailmastossa on.

Otetaan nyt esimerkiksi tämän päivän uutisannista esimerkit.

Yleisradio teetätti tutkimuksen pitäisikö tekstiviestiensä kanssa sohlanneen ulkoministeri Kanervan (kok.) erota. Aamulla Yle uutisoi, että neljännes kansasta vaatii ministerin eroa ja iltapäivällä otsikointi oli jo muuttunut muotoon, jossa kerrotaan enemmistön kansasta tyytyvänsä ministerin taannoiseen julkiseen anteeksipyyntöön (69% kyselyyn vastanneista oli tätä mieltä).

Muutenkin joka uutistuutti toitottaa samaa asiaa, jommalla kummalla otsikoituna. Kumpikohan tässä on nyt uutinen, vai onko itseasiassa kumpikaan?

Teettikö Yle muuten vastaavia kyselyitä silloin kun edellinen ulkoministeri (sd.) aiheutti "kohun" esimerkiksi vitkastelemalla ja lomailemalla tsunamikatastrofin aikaan? Silloin olisi voinut kysyä täyttikö ministeri tiukan paikan tullen velvollisuutensa, nyt kysytään varsin eri asiaa. Voi olla, että joku teettikin, mutta eipä ihan helpolla sellaista löydy.

Samaan sarjaan menee sitten tämä Turun kirkkoepisodi eli ulkoministeri oli luvannut osallistua aktiivisesti Tuomasmessuun ja siitä jotkut kansalaiset närkästyivät sen verran, että kirkkoon piti palkata järjestysmiehiä. Paheksuntaa vähän sieltä sun täältä koska ministeri menee syntiensä kanssa kirkkoon. Kun sitten ministeri ei sitä ristiä raahannutkaan (turvallisuussyistä), vaan pelkästään luki raamattua kirkkokansalle, niin jo vain siitäkin riittää porinaa.

Sori nyt vaan toisen kerran, mutta eikö tästä maailmasta muka muuta kerrottavaa ole?

Ilmeisesti maassa saa valmistella Nato-jäsenyyttä, paria ydinvoimalaa ja muita vastaavan kokoluokan hankkeita ihan rauhassa, kun median päähuomio on kohdistettu jonkun hölmöilijän tekstareihin, ex-tyttöystävien kirjahankkeisiin ja muihin saman kategorian asioihin.

Ei sillä, etteikö median pitäisi olla valppaana minkä tahansa tekstiviestin kohdalla, mutta johonkin älylliseen mittasuhteeseen asiat pitäisi pystyä pistämään.

* * *

Vai ovat blogit muka viihteellistyneet? Hällä väliä totta tosiaan, koska valtamedia on tässä suhteessa laukkaamassa monta poronkusemaa edellä.

Ei kommentteja: