sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Ajattelu

Tänään tuleekin sitten lyhyttä tarinaa. Täydellinen sunnuntaimood on iskenyt päälle.

Poimintoina bittivirrasta:

- Marginal Revolution on poiminut esiin USA:n suurimmat hillidioksidipäästöjä tuottavat osavaltiot. Listan kärjessä keikkuvat Texas, Kalifornia, Pennsylvania, Ohio ja Florida. Joukossa on myös presidentinvaaleissa vaa'ankieliasemassa olevia osavaltioita, mikä ei blogin mukaan tarkoita välttämättä hyvää uudistuksille.

- Ilmastonmuutos tuo tullessaan puutarhatuholaiset entistä runsaampina, kertoo Channel 4. Tutkijat varoittelevat, että lämpimämmät talvet ja keväät antavat tuholaisille kasvunmahdollisuuksia.

- Delaware Online kirjoittaa siitä, että ihan kaikki sääasiat eivät ole ilmastonmuutosasioita. Ilmastonmuutos ei ole selitys ihan kaikkeen.

- The Independent uutisoi Euroopan väestöparadoksista. Euroopan väestö ikääntyy ja samalla lääketieteen tutkijat kehoittavat rajoittamaan lisääntymistä, ympäristösyistä. British Medical Journal esitti jokin aika sitten brittipareille, että he eivät hankkisi niin paljon lapsia ilmastonmuutoksen vuoksi.

- Anita Roddick Brooke Shelby Biggs kirjoittaa I'm an activist-blogissa siitä, että ilmastonmuutokseen reagoimiseksi on aikaa 100 kuukautta ja se riittää. Jos vain haluamme.

Lopuksi sitten vinkki lähes täydellisestä sunnuntailevystä. Porcupine Treen Metanoia on tunnelmaltaan juuri niin helpon hidas kuin kauniin sunnuntain pitääkin olla.

EDIT klo 22.44: Tämän postauksen otsikko ei itseasiassa viittaa koko stooriin, vaan siihen ettei Vaiheinen tänään ole osannut ajatella mitään. Sattuneista syistä. Älkää antako asiaintilan häiritä.

Kuva: Taivas Helsingissä tänään illalla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveellistä olla ajattelematta välillä yhtään mitään. Dementoiminen on terästä!

Eikös Ainita Roddick ole jo poistunut keskuudestamme...? :o

Black Eyes on hyvä!

No kirvat vielä menee, meillä ne eivät vielä sen suuremmin puutarhan hyötykasveja vaivaa. Mutta jos tulee synkempiä lajeja, niin sitten ei ole kivaa ensi kesänä siellä palstalla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Se ei tainnut kuitenkaan olla se jota kuuntelet.

Vaiheinen kirjoitti...

Kyllä. Totta. Anita Roddick on poistunut keskuudestamme jo vuonna 2007 (http://fi.wikipedia.org/wiki/Anita_Roddick).

Korjaus tehty entryyn.

Ei ei... tämä on ihan eri levy. Ei Black Eyesissäkään mitään vikaa ole. Tämä kaunis levy vain sattuu olemaan parasta progea, jota Maa päällään kantaa.

Pisarat kirjoitti...

Kiitos nettiselailusta ja asiantilojen kirjaamisesta. Ei auta muuta kuin vetää tänään peittoa syvemmälle korviin, että sitten taas jaksaa yrittää...

Vaiheinen kirjoitti...

Ole hyvä vaan. Joskus se peiton alta kurkisteleminen auttaa ja antaa voimia. Kyllä se siitä taas lähtee.