maanantaina, elokuuta 04, 2008

Internetin suurvalta

Kiina on maailman väkirikkain internetin palveluiden käyttäjä. Noin neljännesmiljardi kiinalaista käyttää internetiä ja lukema kasvaa huimaa vauhtia. Kiinassa väestöstä nettiä käyttää nyt noin 19 %. Toiseksi eniten internetin käyttäjiä on Yhdysvalloissa eli noin 223 miljoonaa ja se on 71 % väestöstä.

Kiinasta on siis tullut internetin suurvalta ja siitä on tulossa yhä suurempi maan harjoittamasta nettisensuurista huolimatta.

Mitä se tarkoittaa maailmassa, jossa liiketoiminta siirtyy edelleen yhä enemmän verkkoon? Mitä se tarkoittaa Kiinalle itselleen ja mitä se tarkoittaa muulle maailmalle?

Tunnemmeko Aasian tai Kiinan? Tuskin ainakaan riittävästi. Pitäisikö meidän tuntea? Kyllä.

Aasian ja erityisesti Kiinan sekä voimakkaasti kasvavan Intian roolin kehittymistä emme voi ohittaa olankohautuksella täällä läntisessä pohjolassa, internetistä puhumattakaan. Taloutemme ja toimintamme kohtaa yhä uudelleen haasteita, mutta on myös tulossa entistä enemmän riippuvaiseksi Aasian kehityksestä ja sen suunnasta.

Jos epäilet asiaa, niin tutustu Timo Virtalan Eksyneen turistin blogiin kirjoittamaan postaukseen Kuka on Kiinan presidentti? Se saattaa avata silmäsi.

Ei kommentteja: