sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008

Ilmastoasioita

EU:ssa viimeistellään ilmastopakettia valmiiksi ensi viikon lopulla pidettävää Eurooppa-neuvostoa varten. Valmistelua tehdään EU:ssa kolmikantaisesti parlamentin, komission ja neuvoston kesken.

Keskeiset kysymykset ovat tiettävästi siinä ohjataanko päästökaupasta saatavat tulot ympäristötarkoituksiin, kuinka suuri osa päästöistä voidaan ulkoistaa kehitysmaihin ja mitkä teollisuuden alat saavat jatkossakin päästöoikeutensa ilmaiseksi.

Samaan aikaan YK:n Poznanin ilmastokokous odottelee EU:n lopullisempia linjanvetoja ja sitä saako EU pakettiaan aikaiseksi.

Mikäli EU ei onnistu oman pakettinsa kasaamisessa, se olisi takaisku myös globaaleille prosesseille ja kääntäisi kieltämättä katseet Yhdysvaltoihin ja siihen millaista johtajuutta sieltä olisi sitten odotettavissa.

* * *

It’s Getting Hot In Here kertoo
nuorisoblogista, joka kokoaa Poznanista bloggaavia ilmastoblogeja.

Saitin nimi on YouthClimate.org. Sieltä löytyy myös videokuvaa Poznanista ja muuta materiaalia.

* * *


Suomen IPCC-työryhmän turveseminaarissa
todettiin, että turpeesta ei ole ilmastonmuutoksen hillitsijäksi.

Turpeen ilmastovaikutuksia on katsottava korkeintaan 100 vuoden aikajänteellä ja lyhyt aikajänne tekee turpeen ilmastovaikutuksista kivihiilen vaikutusten kaltaisia.

Haihattelu turpeesta uusiutuvana energiamuotona on syytä viimeistään nyt lopettaa.

* * *

Eilen oli kansainvälinen Global Climate Day of Action, jonka puitteissa myös Suomessa osoitettiin mieltä ilmastonmuutoksen hillinnön puolesta.

Toiminnan kunniaksi esitellään tässä nyt jälleen yksi ilmastosaitti eli 350.org. Nimi tulee siitä, että 350 ppm on kestävä hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä ja nyt olemme jo pitoisuudessa 387 ppm eli ohittaneet tavoiteltavan tason.

Olemme siis matkalla kohti kuumaa ja kosteaa tulevaisuutta.

Sieltä löytyy myös kuvaavaa materiaalia siitä miksi 350 on tärkeä numero:

Ei kommentteja: