tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Muovipusseille käyttöä

Muovipussit ovat riesa, niitä on joka paikassa ja niitä käytetään turhaan. Niille ei ole edes järkevää kierrätystapaa, roskapusseina käyttäminen kun ei oikein sellainen ole.

Chileläinen muotisuunnittelun opiskelija Camila Labra on keksinyt käyttöä muovipusseille. Niitä voi käyttää materiaalina naisten kenkien valmistuksessa.

Labran malliston nimi on Dacca, joka on annettu Bangladeshin pääkaupungin Dhakan mukaan. Dhaka on yksi maailman muovipussitetuimmista kaupungista ja muovipussit ovatkin olleet kiellettyjä siellä vuodesta 2002 lähtien.

Treehuggerin jutun mukaan hintaa kenkäparille on ollut 45 $, mikä ei muodikkaista naisten kengistä tiettävästi ole mikään paha hinta.

Idea muovipussien kierrättämisestä on hyvä ja erinomainen, vaikka lähtökohtaisesti niistä pitäisi päästä kokonaan eroon. Mihin muuhun joka puolelta ympäriltämme löytyviä muovipusseja voitaisiinkaan käyttää?

* * *

Naisten kengissä on kyse aina myös tyylikkyydestä ja muodista, mitä Vaiheinen ei edes painostuksen alla suostu arvioimaan julkisesti. Kenties Lumppuja ja lureksia voisi antaa asiasta asiantuntevan lausunnon?

(Kuva: dacca por camila labra)
(via Treehugger)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, minä olenkin aina salaa haaveillut siwa-muovipussikengistä! Ja kohta niitä saa! Jeee.... ;D

Ei huonompi keksintö, mutta mitenköhän sen kestävyyden kanssa.

Halo Efekti kirjoitti...

Hienot, vähän liika hienot kyllä mulle. Tykkään haisaappaista. =D

Vaiheinen kirjoitti...

Juu. Oli tuossa artikkelissa puhetta, että muovipusseja pistetään tarpeeksi monta kerrosta päällekkäin ja sisävuorauksella hoidetaan ilmanvaihto.

Höh... no eikö haisaappeiden mallilla voisi tuollaisia tehdä?