Poznania pikakelauksella
Puolna Poznanissa pidettävä ilmastokokous näyttää junnaavan paikallaan, kun selkeitä linjanvetoja odotellaan. Jotkut toimivat jarruna tarvittavien päätösten edistämiselle ja jotkut näkevät selvästi, että ilman Yhdysvaltojen vetoapua asiassa ei synny päänavauksia.
Otetaan pikakelaus parilta viime päivältä suoraan kansalaismediasta, kun valtalehdistöä asia ei mitenkään erityisesti näytä ennen ministeritason kokousta kiinnostavan.
briannacc kirjoittaa It’s Getting Hot In Here-blogissa otsikolla "No Rights, No REDD": REDD (Reduced Emissions from Deforestation and Forest Degradation)-aloite on saanut vastaansa Yhdysvallat, Kanadan, Australian ja Uusi Seelannin, aloitteen alkuperäisväestön oikeuksia koskevilta osiltaan.
Poznanissa ja Euroopassa vieraillut Bill Becker kirjoittaa Climate Progress-blogissa siitä, että Yhdysvalloilta ja yhdysvaltalaisilta odotetaan nyt johtopaikan ottamista ilmastopolitiikassa.
Richard Littlemore kirjoittaa Desmogblog.com:ssa, että vaikka tältä ilmastokokoukselta ei ole suurta muutosta odotettu ja kukaan ei odottanut mitään positiivista amerikkalaisilta tai kanadalaisilta, nyt myös eurooppalaiset ovat perääntymässä, entisestä johtoasemastaan huolimatta.
Chris Tobias kirjoittaa Celsias-blogissa, että sähköyhtiöiden johtajat arvioivat raportissaan, että energiasektorilla on mahdollisuus toimia ilmastonmuutoksen hillinnässä veturina, mutta yritykset eivät voi tehdä sitä yksin. Siihen tarvitaan mukaan myös hallitukset ja osakkeenomistajat.
Leo Stranius kertoo SLL:n ilmastoblogissa, että "Kanada, Australia ja Japani ovat vastustaneet Puolan ilmastokokouksessa viimepäivien aikana Balilla viime joulukuussa sovittuja teollisuusmaiden 25-40 prosentin päästövähennyksiä vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä ja yrittäneet näin viedä ilmastoneuvotteluita taaksepäin." Ja siitä irtosi näille maille päivän fossiilin vähemmän kunniakas arvonimi.
Ja jotta itse asia ei nyt unohtuisi keneltäkään, niin todetaan vielä Climate Progress-blogista kaaviot ja käppyrät, joiden mukaan ilmaston lämpeneminen on 2000-luvulla kiintynyt entisestään. Lämmin vuosi 2008 on johtamassa siihen, että 2000-luku on lähes 0,2°C lämpimämpi kuin 1990-luku. Aikaisemmin 1990-luku oli vain 0,14°C lämpimämpi kuin 1980-luku.
Ei hyvältä vaikuta.
Ilmeisesti mitään erityistä ei tapahdu ilman ministeritason kokoustamista ja samaan aikaan pidettävää EU:n huippukokousta ilmastopaketteineen?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti