perjantaina, joulukuuta 12, 2008

Pikalyysi

Jos nyt viime päivien ilmastokokouksien sadosta jotain haluaa sanoa, niin yhdellä sanalla sanoen koko asia on tässä: "tuhlausta".

Pikaisen analyysin perusteella sekä EU:n huippukokous vesitettyine tavoitteineen että Poznanin ilastokokousovat olleet ajan tuhlausta. Mistään olennaisesta ei ole päätetty, vaikka EU onkin ilmastopaketistaan päättänyt.

EU:n ilmastopaketin efektiivinen vaikutus näyttää olevan kerrassaan naurettavat 4 prosenttia, kun tarpeellinen määrä on jossain 25-40 %:n välillä.

Prosenttien ero kertoo kaiken meidän nykyisten poliittisten päättäjiemme todellisesta vastuun kantamisesta ja lässytyksestä paremman tulevisuuden puolesta. Ainoa positiivinen asia on se, että madaatti valmisteluille kohti Kööpenhaminaa on annettu.

Koska valtamediaa ei juuri näytä kiinnostavan viime päivien massiivisten kokousten surkeat lopputulokset pitää asiat selvittää kansalaismedian välinein:

Niin. Pozanin prosessi osoitti viimeistään kansalaismediat tai suoran viestinnän voiman. Valtamediaa ainakaan Suomessa koko prosessi ja varsinkaan sen kompurointi ei kiinnostanut ensinkään.

Media kohteliaasti nyökyttelee virallisten lausuntojen perässä, kun samaan aikaan todellisuus on karmivaa velttoilua maapallon kohtalonhetkien lähestyessä.

Miksi kukaan enää viitsii edes tilata harhaanjohtavaa lehdistöä tai maksaa tv-maksuja? Miksi?

Ei kommentteja: