maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Marraskuu

Marraskuu näytti teemojensa suhteen Vaiheisessa varsin perinteiseltä. Ympäristö-, ilmasto- ja energia-asiat olivat näkyvästi pinnalla. Myös Yhdysvaltojen vallanvaihdos, EU-asiat ja netti näyttäytyivät postauksissa tasaiseen tahtiin.

Hieman yllättäen marraskuun luetuimmaksi tekstiksi nousi syyskuussa julkaistu postaus "Asekielto", joka viritti kuukauden kuluessa myös tämän blogin mittakaavoissa kohtalaista keskustelua. Kirjoittajan omaa suosikkia on tällä kertaa vaikea valita, joten sellaiseksi nousee Valokuvatorstai: Lasi.

Pientä pohdintaa blogin linjan tai oikeastaan "toimituspolitiikan" osalta on ilmassa. Kenties, ehkä, tulevaisuus tuo tullessaan spekulatiivisempaa kirjoittelua kuin esimerkiksi tässä kuussa. Tuntuu olevan pientä tarvetta hieman irroitella verbaalisesti.

Google Analyticsin mukaan blogin kävijämäärät olivat edelleen kasvussa.

Kirjoituksia tuli viime kuussa tehtyä 64 (-16 kpl edelliseen kuukauteen verrattuna) kappaletta. Google Analytics kertoo käyntejä viime kuussa olleen 2747 (+222), näyttökertoja 3841 (+30) ja kävijöitä 1904 (+354).

Keskimäärin viime kuussa oli siis 91,6 (+10,1) käyntiä, 128,0 (+5,1) näyttökertaa ja 63,5 (+13,5) kävijää per päivä.

Kaikkien aikojen keskiarvot kapuavat jälleen hieman ylöspäin eli nyt on 8.4.2007 jälkeen keskimäärin päivässä ollut 36,2 käyntiä, 55,1 näyttökertaa ja 24,3 kävijää.

Vaiheisen lukijoista 49,07 % tuli viittaavilta sivustoilta (toiset blogit, blogilista.fi jne.), 42,66 % hakukoneista ja 8,26 % suorana liikenteenä. Muutokset edellisen kuukauden lukemiin ovat varsin pieniä. Viittaavien sivustojen osuun on hiljalleen pienentynyt jälleen.

Kuvassa kävijätilastojen kehitys blogin aloittamisen jälkeen. Entryjen määrä esitetään omalla akselillaan, joka on pystyakseleista se oikeanpuoleinen.

Vaiheinen kiittää jälleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannatti kuule osallistua marraskuun selätykseen, heti alkoi noususuunta ;)

Tulehan hakemaan prenikka :)

Vaiheinen kirjoitti...

:-)

Kiitos kiitos. Tulenhan minä.