tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Frederik Pohl ryhtyi bloggaamaan

Tieteiskirjailija Frederik Pohl (s. 26.11.1919) on avannut oman blogin nimeltään The Way the Future Blogs.

89-vuotias Pohl muistelee avauspostauksessaan ystäväänsä tieteiskirjailija Arthur C. Clarkea ja hänen kanssaan yhdessä kirjoittamaansa teosta The Last Theorem, joka ilmeistyi vuonna 2008 vähän ennen Clarken kuolemaa.

Pohl kirjoittaa ensitapaamisestaan Clarken kanssa:

"I first met Arthur C. Clarke in the 1950s, on the occasion of his first cross-Atlantic visit to New York City By then Arthur had established himself as a first-rate science-fiction writer and he did what sf writers do in a strange city: He looked for other sf writers to talk to."
Sen jälkeen Pohl on kirjoittanut blogissaan mm. Obaman virkaanastumisesta ja hänen valinnastaan presidentiksi. Vanhan herran kirjaimet pysyvät edelleen järjestyksessä.

Frederik Pohl on tieteiskirjailijalegenda, jonka tuotannosta on suomeksi käännetty sellaiset mm. sellaiset teokset kuin Avaruuden kauppamiehet (The Space Merchants, ilmestyi 1953) yhdessä Cyril M. Kornbluthin kanssa, Nebula-palkittu Plusmies (Man Plus, ilmestyi vuonna 1975) sekä Hugo-, Nebula- ja John W. Campbellin muistopalkinnon voittanut Avaruuden portti (Gateway, ilmeistyi vuonna 1977).

Vuosina 1959-69 hän toimi Galaxy-lehden ja sen sisarjulkaisu if:n toimittajana.

Pohl palkittiin elämäntyöstä Nebula Grand Master-palkinnolla vuonna 1993.

Hänet tunnetaan satiirisista ja yhteiskunnallisesti kantaaottavista teoksista ja nuorempana hän kuului Futurians-faniryhmään, jonka kantavavana ajatuksena oli käsitys, että sci-fi voi toimia yhteiskunnallisen kritiikin ja poliittisen muutoksen välineenä.

Pohl on vanhan polven sci-fi-kirjoittajia, jonka ystäväpiiriin kuului nuoresta pitäen mm. sellainen tieteiskirjallisuuden suuri nimi kuin Isaac Asimov.

(via BoingBoing)

(Kuvan lähde: Wikimedia commons)

Ei kommentteja: