sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Twitemperature

Mikroblogi-palvelu Twitterin kyljessä on erilaisia vekottimia ja värkkejä, joista on joko hyötyä tai pelkkää hupia.

Eräs tällainen on Twitemperature. Sen avulla voit selvittää kuin kuuma Twitterin käyttäjä olet. Twitemperaturen ideana on pyrkiä kuvaamaan sitä, miten käyttäjä on sitoutunut yhteisöpalveluun.

Vaiheisellakin on tunnus Twitterissä, mutta se on varsin hajanaisessa käytössä, joten tulos oli odotettu:

You're an ice cold 32°F (0°C)!
Lukemat tietysti muuttuvat heti, kun aktiivisuus Twitterissä lisääntyy.

Tiedä häntä, on palvelusta mitään sen suurempaa hyötyä, mutta ihan hupaisa välipala sunnuntaiksi. Mikäs se sinun lämpösi on?

(via Mashable)

EDIT klo 16.25:
Vaiheisen lämpötilaa voi seurata omalta sivultaan. Miksiköhän muuten tuosta ei saa RSS:ään ulos, jotta sen voisi ripustaa esimerkiksi bloginsa reunaan?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kapistus tuo kuumuusmittari. Kylmäksi jäi täälläkin :)
Aikanaan olisi varmaan ollut tulos toinen, mutta twitter jäi jo unholaan. Tänään sitten värkkäsin sen takaisin, koska on siinä hyvätkin puolensa viestinnän nopeudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä Jaikut ja Twitterit sun muut systeemit ovat kyllä jääneet sivuun. Ei oikein ymmärrä niiden tarvetta omassa elämässä. Tai ei riitä innostus. Oli näistä juuri Joulun aikaan Haloefektin kanssa puhe ja viestittely jäisi kyllä varsin vähäiseksi, noin ylipäätänsä.

Kai ne ihan kivoja olisivat jos niihin perehtyisi :)

Vaiheinen kirjoitti...

Ihan hauskahan tuo. Tuo nopeus ja lyhytsanaisuus on noissa mikroblogeissa hyvä puoli. Pikaisesti äläys liikkeelle ja lisätiedot muualle. Mobiilikäyttö on niissä oikeastaan aivan keskeinen elementti.

Niin. On se kieltämättä niinkin, että noihin pitäisi mennä ensin sisään ja saada oivallus niiden kanssa touhuamisesta,jotta niistä jotain iloa olisi.

En itsekään niitä toistaiseksi ole hirveästi sisäistänyt, mutta jonkinlaista käyttöä niille on ollut kuten tuo loppuvuodesta tuohon sivun reunaan ripustettu feedi suoraan Poznanin kokouksesta (otin sen jo pois, kun viimeismmästä postauksesta tuli kuluneeksi yli 2 viikkoa).

Ne ovat minusta yksi kanava monien muiden joukossa.

Halo Efekti kirjoitti...

Kyllä mullakin taitaisi icecold presence olla, ei ole ollut tarvetta ainakaan vielä olla kovin aktiivinen.

Twitteriä pidän tällä hetkellä nopeimpana uutisvälineenä ever. Tässäkin sitten toimii se - että on erittäin tärkeätä KETÄ seuraa, eli ymmärtää ettei twitterin followerina olo tarkoita sitä että seuraisi vain samoja ystäviä kuin reaalissa.

Jaiku on nyt ollut muiden askareiden takia vähän vähällä käytöllä.

Vaiheinen kirjoitti...

Kaikissa näissä sosiaalisen median tai yleisemmin verkkomedian välineissä ja viestinnässä on olennaista harjoittaa mediakritiikkiä. Kuten pitäisi perinteisemmänkin median kohdalla.

Medialukutaito on paikallaan.

Twitter (kuten Jaikukin) on nopea ja siitä on ollut hyötyä esimerkiksi maanjärjestysuutisoinnissa ja viestinnässä.

Halo Efekti kirjoitti...

Mä alan kyllä nyt rauhoittamaan tuon twitterin ympärillä olevan sivupalvelun kanssa, kun on löytynyt se phishing sivusto eli fake-twitter.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Tuollaisesta tosiaan uutisoitiin joku hetki sitten.

Kannattaa katsoa osoiteriviltä tai muuten mihin linkit ohjaavat.

Halo Efekti kirjoitti...

Hei! kipikapi nyt mene heti vaihtamaan twitteriin eri salasana kuin 3dparty-lisukkeisiin. Se feikki-Twitter phishing -sivusto on kuulon mukaan vakavampi juttu. ja ota meili-ilmot tilapäisesti pois käytöstä.

Vaiheinen kirjoitti...

Juu. Ilmoitukset ovat olleet jo aikaa poissa. 3rd partyjä ei meikällä oo... mutta siis ihan hyvä vinkki.

Tuolla tarkempia infoja:
http://blog.twitter.com/2009/01/gone-phishing.html